Hirdetés

Mobil-konzol hibrid lehet a Nintendo NX



|

Egyes fejlesztők már megkapták a prototípusokat.

Hirdetés

A konzolok iránt érdeklődők valószínűleg már értesültek a tényről, hogy fejlesztés alatt áll a Nintendo Wii U utódja. A konzolról egyelőre csak annyit árult el a japán vállalat, hogy "NX" a kódneve, továbbá 2016-ban fog bemutatkozni. Néhány hónappal ezelőtt az AMD egyébként pedzegetett egy rejtélyes SoC-projektet, így könnyen elképzelhető, hogy a Sony PlayStation 4 és Microsoft Xbox One konzolokhoz hasonlóan a szebb napokat is megélt vállalat adja majd a processzort és grafikus chipet a termékbe.

Hirdetés


A The Wall Street Journal friss értesülései szerint nemrég számos fejlesztő megkapta a Nintendo NX prototípusát. A termék hibrid megoldás lehet, két részből állhat: a fő egység egy nappaliba tervezett konzol, míg a másodlagos komponens egy könnyen hordozható mobileszköz. Utóbbi a konzollal párosítva, továbbá attól teljesen függetlenül is használható lehet.


Nem világos, hogy a Nintendo mire kívánhatja használni a mobilkütyüt, ám puszta spekulációnk szerint ez lehetővé tenné az olyan játékok fejlesztését, amelyek egyes aspektusait a konzol előtt ülve, míg másikakat akár a buszon utazva is lehetne játszani. Persze sima beviteli eszközként, vagy másodlagos kijelzőként is bevehető lenne az eszköz.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: William Tung)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.