Hirdetés

Mobil HDD 1,5 terabájt tárhellyel



|

A HGST Travelstar 5K1500-as merevlemeze csak 2,5 hüvelykes.

Hirdetés

A Western Digital alá tartozó HGST (vagyis a Hitachi Global Storage Technologies) bemutatta a legújabb mobil merevlemezét, amely a kategóriában igencsak figyelemreméltó. A 2,5 hüvelykes méretű, csupán 9,5 milliméter vastag adattároló azért különleges, mert a kategóriájában az eddigi legnagyobb tárhelyet kínálja. 

A 9,5 milliméter bár nem a legvékonyabb jelenleg a piacon (van 7, sőt 5 milliméteres modell is), a maga méreteit tekintve a legnagyobb kapacitással rendelkezik, köszönhetően annak, hogy három tányért használ. 

A HGST marketingért felelős alelnöke, Brendan Collins elmondta, hogy a hiedelmek ellenére az SSD-k egyáltalán nem szorították ki a mobil HDD-ket a piacról. Sőt, tulajdonképpen ezek adják a legjobb ár/gigabájtos arányt, ráadásul a teljesítményre és a megbízhatóságra sem lehet panasz. 

A HGST Travelstar 5K1500-as merevlemeze idén júniusban kerül a piacra. Ősszel két további változat is a boltokba kerül, az egyik a hálózatokhoz és a videofelügyeleti rendszerekhez szánt EA verzió, a másik pedig az önmagát titkosítani képes TCG-s kiadás. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.