Hirdetés

Modemkori hőstörténet



|

Hirdetés

A MODEM IDŐK az első magyar nyelvű rádióműsor, amely megszólalt az Interneten és honlappal jelentkezett. Az első magyar rádióműsor, amely élő adásban csetelt. Az első magyar rádióműsor, amely megvalósította a látható rádiót az internetes videóközvetítéssel.

Az írás megmarad és a szó is: ez az első magyar rádióműsor, amely digitális hangarchívumát építi. Hét arc. A kötet borítóján egy óra látható a Rádió stúdióépületéből - számlapján a megszokott kezdési időpont szimbolikusan is jelzi: ez a MODEM IDŐK korszaka. A kisebb képek a műsor munkatársai közül hetet ábrázolnak – ez egy mosolygós, emberközpontú műsor a digitális kultúráról. A kiadvány a produkció talán eddigi legnagyobb szabású vállalkozása.

Hét fejezet. A könyv nem csak a műsor történetéről, új média kísérleteiről és munkatársairól szól, hanem arról is, hogy az elmúlt évtizedben melyek voltak a digitális kultúra legfontosabb témái. Egy-egy újabb fejezetet kaptak az elhangzott sztár- és tudósinterjúk; elolvashatók a legjobb „Fanyalgó” jegyzetek, kezdőknek ajánlott az Internet-iskola sorozat 2005-ös változata és nagyon hasznos az Infoszótár tematikus válogatása.

Hét gigabájt. A lemezmellékletre felkerült a tíz év összes műsora: ez 400 adást jelent MP3Pro formában. Megtekinthető a stúdióban készült 1500 fotó, a műsorról készített DVD-Video rendszerű kisfilm. Szignálok, bakifelvételek, Windows hátterek, az Infoszótár elektronikusan kereshető változata. Példamutató kezdeményezésnek szánjuk azt, hogy a vak olvasók megtalálják a lemezen a könyv szövegét szövegállományban.

További érdekesség, hogy a hallgatókkal együtt készítettük a kiadványt: tucatnyian segítettek az interjúk legépelésében, volt aki bekapcsolódott a szervezésbe, és aki besegített a DVD keresőrendszerének kialakításába...

A kiadvány kapható a Magyar Rádió Vevőszolgálatán, a Pollack Mihály téri bejáratnál, 3250 forintos áron. A kiadvány megjelenése illeszkedik az idén 80 éves Magyar Rádió kiadvány- és eseménysorozatához.

Két ismerős arcot mindenképpen említenénk a résztvevők közül, a GameStaros Dragon Györgyöt (Gyu) és a PC World szerkesztőjét, Spányik Balázst (TRf) - nekik k-l0n is gratulálunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.