Hirdetés

Monitor ajánló - 5 jó választás



|

Tévedés, hogy a gép előtt ülünk egész nap - a monitor előtt ülünk. Ezt az 5 modellt szívesen elfogadnánk.

Hirdetés

A monitornál spóroló felhasználókat nehéz megérteni: ez az az eszköz, amelyet egész nap nézünk, márpedig nézni csak a két szemünkkel tudunk, és ha ezek elromlanak, nem lehet őket pótolni. Éppen ezért nagyon jól gondoljuk meg, milyen monitort választunk gépünkhöz, és ne sajnáljuk a pénzt, ha kicsivel drágábban jobb modellt kaphatunk. Persze a különféle felhasználási módokra más és más monitort érdemes választani. Mutatunk öt olyan, különféle árfekvésű modellt, amelyet szerintünk megéri választani.

 

Hirdetés

ASUS RoG Swift PG278Q

Ezt a monitort alaposan végiggondolták az ASUS-nál és olyan technológiákkal tömték álig, amelyeknek mind hasznát fogja venni egy PC-játékos. Kezdetnek ott a 27 colos képátló, ami azért már elég arra, hogy beleéljük magunkat a játékba. Ehhez WQHD felbontás tartozik, így akár egy felsőbb polcról levett (kb. GTX 770 feletti) GeForce is elegendő a kihajtására. A GeForce különösen fontos ebben az esetben, ugyanis a monitor G-Sync modult is kapott, így a kép nem fog szétesni és bántó akadozásoktól sem kell tartanunk. A válaszidő 1 ms, aminél LCD-ben jelenleg nem igazán van jobb, továbbá a 3D is megoldott, hiszen 120/144 Hz-es frissítésre képes a monitor. Kapunk még USB 3.0 hubot, ami szintén hasznos és gamer monitor létére meglepően barátságos a dizájn is, mert van pivot mód és VESA felfogatási lehetőség is. Cserébe mindössze a kicsit rosszabb betekintési szögeket és a borsos árat kell megemésztenünk.

 

 

Dell U2713HM

Nem olcsó, de nem is vállalhatatlanul drága a Dell már bizonyított IPS-es monitora. A 27 colos átmérőhöz WQHD felbontás, jó képminőség, temérdek kapcsolódási lehetőség és USB hub tartozik. A kép minősége nem hagy kívánnivalót maga után, egyszerűen jó a képe, ráadásul a sebessége sem vállalhatatlan, így aki nem hardcore fps-bajnok, nem fog fanyalogni. A dizájn teljesen visszafogott, még olyasmivel sem kell számolnunk, hogy a káván erős kék led lesz vagy bármi olyasmi, amivel el lehet rontani egy monitort.

 

 

Samsung S24D391HL

50 ezer forint alatt megszerezhetjük ezt a Samsung monitort, ami mindenképpen különlegesnek számít ebben az árszegmensben. A különlegesség leginkább a külsőre vonatkozik, ugyanis ez a monitor fehér, és halvány, kék keretet kapott, ami biztosan sokaknak nagyon fog tetszeni. Szerencsére a belsőt sem hanyagolta el a Samsung, így nem holmi olcsó TN panelt, hanem egy PLS-t pakolt a 23,6 colos modellbe a gyártó. Ez garantálja a jó színhűséget és a 178 fokos betekintési szögeket, a válaszidőnél pedig kb. 5 ms-mal számolhatunk, ami átlagos játékhoz épp elegendő. A fogyasztás is szerencsésen alacsony: átlagos használatnál mindössze 21 wattot kér a dizájnos monitor.

 

 

LG 34U95

Az LG-nek van egy nagyon komoly előnye a legtöbb monitorgyártóval szemben, méghozzá az, hogy saját gyártósorral rendelkezik, sőt, ez még nem minden. Talán ennél is fontosabb, hogy a fejlesztésre is áldoz nem is kis összegeket, így lehet az, hogy egészen új, innovatív és hasznos fejlesztéseket láthatunk időről időre a cégtől. Az LG elkötelezte magát az IPS továbbfejlesztése mellett, így született meg az AH-IPS, ami a szuper betekintési szögeiről, jó fényerejéről és viszonylag alacsony áráról vált ismertté. Időközben az AH-IPS még tovább fejlődött, így ma már 10 bit/színes színkeverésre képes, nagyfelbontású paneleket is gyárt az LG, melyeknél a válaszidő is vállalható (5 ms).

Az évek során a programok kezelőfelülete és a PC-használat úgy változott, hogy egymás mellé pakoljuk az ablakokat, a kezelőpanelek pedig a képernyő oldalára kerülnek. Éppen ezért a 4:3 vagy 5:4 után nagy előrelépés a 16:9-es képarány, de még jobb, ha egyből az LG 21:9-es monitorát választjuk. A 34U95 konkrétan 34 colos, 3440×1440 felbontású és 21:9-es, vagyis nagyon széles – mintha két monitort tettünk volna egymás mellé. Az eredmény egy impozáns és nagyon jól használható, profi monitor. Aki a vételárat és/vagy az átlót sokallja, olcsóbb és kisebb modellt is választhat.

 

 

Acer Predator GN246HLB

vérbeli játékos monitorral van dolgunk, ami dizájnban és technikai adottságokban is a játékosoknak kedvez. A 24 colos, Full HD kijelző jól néz ki, jól mutat egy dizájnos játék PC mellett. Sajnos a használhatóság már nem tökéletes, vagyis pivot mód és szabadon, minden irányban állítható zsanér nincsen, de ez talán egy gamer monitornál megbocsájtható. A belsőnél TN panellel kell számolnunk, de abból mindenképpen egy jobb minőségűvel, amit mutat egyrészt a jó fényerő és kontraszt, másrészt az 1 ms-os válaszidő és a frissítési ráta, amely 144 Hz. Ebből az is kitalálható, hogy a monitor a 3D-t is támogatja, méghozzá az aktív módot, amihez már csak egy megfelelő, aktív szemüveges rendszer kell és máris az elérhető legjobb PC-s 3D megjelenítési módot kapjuk. Sajnos G-Sync nincsen a monitorban, cserébe viszont az ára is barátságos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.