Hirdetés

Mozgáskövető kamera a Rimaxtól



|

R2D2 igen távoli rokona webkameraként haknizik. Nem füttyög ugyan, de követi mozgásunkat.

Hirdetés

Csinos kis darab a Rimax olcsó motorizált webkamerája. Mindössze csészényi helyet foglal a talapzat, melyen egy körbeforgatásra és bólintásra is alkalmas szerkezet részeként trónol maga a kamera. Vízszintesen 180, függőlegesen 60 fokban terjeszti ki a felhasználás látószögét a motorizált alap. Nagyon csinosra sikerült a robotszerű készülék, kidolgozása összevethető a lényegesen komolyabb árszabást alkalmazó márkás modellekével. Kék jelzőfény mutatja a kamera aktivitását.

 

 

rimaxwebcaminmotion_.jpg

 


USB 2.0 csatlakozáson jut el a 640×480 képpontos CMOS érzékelő képe a számítógépig, a beépített mikrofon hangját az USB kábellel együtt futó, jack dugóban végződő vezeték segítségével juttathatjuk el a hangkártyánk mikrofon bemenetébe. Fix fókuszos optikát alkalmaztak, mely 1-2 méteres távon adja a legélesebb képet. A kép minősége a webkamera átlagot hozza, legfeljebb 30 képismétlésig használható. A beállításokban kérhetjük a világítás villódzásának mérséklését és állíthatjuk az alapvető képjellemzőket. Szoftveres interpolációval 1,3 megapixeles képek is kinyerhetők belőle, de ennek gyakorlati hasznát nem látjuk.

 

rimaxsoftware.jpg

 


A mellékelt Motion Track Tool szoftver beül a Tálcára és amennyiben használjuk a kamerát, egy kis kezelőpanelt biztosít a kamera „fejének" forgatásához. Bekapcsolhatjuk (akár MSN vagy Skype videocsetelés közben) az automatikus forgatást is, ekkor a mozgó dolgokat igyekszik középre hangolni a program, tapasztalataink szerint szögletes mozgással ugyan, de sikerrel. A mellékelt szoftverekkel videofelvételt készíthetünk, fotót vagy körképet szerkeszthetünk és alapfokon megoldhatjuk a helyiség figyelését, monitorozását is.

 

pcwajanlata2007_.jpg
Hasonló képminőségű webkameráknál nem jelentősen drágább tesztalanyunk és sokkal többet nyújt igényesebb kivitelezésben.

 

 

 

 

 

Adatok és értékelés

 

Névjegy:

 

Termék: Rimax Webcam In motion
Forgalmazó: MK Computers Kft.
Ár: 12 000 Ft

 

Adatok:

 

640×480 képpontból álló CMOS érzékelő
USB 2.0 csatlakozás
Legfeljebb 30 képismétlés másodpercenként
Beépített mikrofon külön jack csatlakozással
Motoros mozgáskövetés 180/60 fokban
4× digitális zoom
Video monitor, video mail és fotószerkesztő szoftverek mellékelve

 

Értékelés:


Rimax Webcam In motion
Előny: Motoros célkövetés, igényes megjelenés
Hátrány: Ilyen szolgáltatások mellé adhatna nagyobb felbontású képet
Teljesítmény: 83
Szolgáltatás: 87
Ár/Érték: 90

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.