Hirdetés

MSI N285GTX SuperPipe OC



|

Két ventilátor és vastagabb hőcsövek segítik hűteni a gyártó új csúcs grafikus kártyáját.

Hirdetés

Meglepően sok friss változattal egészítette ki GeForce GTX 285-ös termékkínálatát az MSI. A SuperPipe kártyákból rögtön négyféle variáció is megjelent, amiből az következik, hogy az MSI bizony egyre komolyabban veszi a túlhajtásért rajongó felhasználókat. Tesztlaborunkban az 1 gigabájtnyi fedélzeti memóriával felszerelt SuperPipe OC kiadás járt, amely tulajdonképpen a termékcsalád csúcsmodelljének tekinthető.

 

n285gtxsuperpipeoc.jpg
 

 


A SuperPipe elnevezés abból fakad, hogy az 5 darab hőcsőből kettő a megszokottnál vastagabbra – 8 milliméterre - sikerült, s ennek következtében a gyártó jobb hőleadást és ezáltal alacsonyabb hőmérsékleteket garantál.

 

n285gtxsuperpipeoc_2.jpg

Önmagában ez a „fejlesztés” még nem lenne elég a G200b grafikus mag lehűtéséhez, ezért a hőcsöves bordára két ventilátort is felszereltek. A TwinFrozr nevű megoldás meglepően halk még hosszabb távú, folyamatos terhelést jelentő üzem közben is, a két légkavaró csupán a bekapcsolás első pár másodpercében kapcsol fel maximális fordulatszámra.


Ami a hőfokokat illeti, üresjáratban - számítógépháztól függően – 41–43 Celsius fokos hőmérsékletre áll be a grafikus mag, teljes terhelés alatt viszont 83–85 Celsius fokig is felmelegedhet az 1,4 milliárd tranzisztort tartalmazó lapka. A 83 Celsius fok ugyan nem tartozik a könnyedén tolerálható értékek közé, cserébe viszont még ekkor is halkabb a két ventilátor, mint a GTX 285 referencia hűtése.


A SuperPipe elve tehát remekül működik, viszont a technológiáért cserébe borsos árat követel meg a tajvani gyártó.


Értékelés

Előny: gyárilag megemelt órajelek, csendes kétventilátoros hűtés

Hátrány: magas ár


Teljesítmény
: 4,5

Szolgáltatás: 5

Ár/érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.