Hirdetés

MSI P7N Zilent Zalman hűtővel



|

Az MSI rájött, hogy árukapcsolással még lehet kezdeni valamit az alaplapok piacán.

Hirdetés

Az Intel Core 2 Duo megjelenése óta megváltoztak a processzorhűtő-vásárlási szokások a felhasználók körében, mivel már a dobozos hűtők is képesek ellátni a feladatukat – igaz, az elvártnál picit hangosabban. Éppen ezen akar változtatni az MSI azzal, hogy egy olyan komplett megoldást kínál a P7N Zilent szettel, amellyel garantáltan halk gépet építhetünk.

 

 

p7n_zilen_k.jpg

 

 

A csomag tartalma egy teljesen passzív, Circu-pipe hűtéssel felszerelt NVIDIA NForce 650i lapkakészletre épülő P7N SLI Platinum alaplap – amely minden LGA–775 foglalatú Intel processzort támogat –, valamint egy rézből készült, hőcsöves Zalman CNPS9500 AT típusú processzorhűtő. Utóbbi természetesen nem kapott külső fordulatszám-szabályozó potmétert, ennek funkcióját ugyanis a ventilátorba épített, PWM-alapú automatikus feszültségszabályozás és az alaplap BIOS-szoftvere látja el.

 

Néhány szót kell még ejtenünk az összeállítás anyagi vonzatáról.

 

Az alaplap önmagában 34 ezer forintos áron kapható, míg a processzorhűtő külön megvásárolva 10 ezer forint. Ehhez képest a Zilent körülbelül 41 500 forintot kóstál, azaz 2500 forinttal olcsóbb, mint ha külön-külön vásárolnánk meg a két terméket – ráadásul mindkettő külön utánajárást igényelhet. Tényként állíthatjuk, hogy a Zalman hűtője nem a legjobb hatásfokú a piacon, ehhez képest pedig az ára is nagyon magas, cserébe viszont rendkívül halk.

 

Summa summarum, az összeállítás remek ötlet a gyártó részéről, mivel a P7N SLI Platinum príma alaplap a maga kategóriájában, a Zalman márkanév pedig sokak számára csábító.

 

Értékelés:

 

Előny: elfogadható ár, halk hűtés, jó felszereltség

Hátrány: a Zalman hűtő teljesítménye nem a legjobb

 

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.