Hirdetés

MSI RX3870-T2D512E-OC



|

A HD3850 ár/teljesítmény arányát viszonylag jól eltalálta a gyártó, nem így a 3870-ét.

Hirdetés

Megjelent a piacon a 3870-es jelzéssel ellátott legújabb AMD Radeon HD grafikus vezérlő, amely csupán órajelében és a memória típusában tér el a 3850-től, mivel a 3870 GDDR4-memóriákra épül. Amint az tudvalevő, az 50-es kártyák jelentik a Pro változatot, míg a 70-es az XT. Ez idáig a vásárlók szerencsés helyzetben voltak, mivel a megjelent Pro és XT kártyák között csupán kisebb órajeleltérések voltak, tehát egy kis tuninggal könnyedén egyensúlyba lehetett hozni a két kártya teljesítményét.

 

Most azonban kissé megváltozott a helyzet: úgy tűnik, hogy a HD3870-ben vannak még olyan tartalékok, amelyekkel a kisebbik kártya már nem fog tudni lépést tartani – például az általunk tesztelt MSI OC változat 800 megahertzen indul, azaz 50 megahertzcel magasabbról, mint a gyári érték.

 

 

hd3870_k.jpg

 

 

A mérések alapján ugyan a Radeon HD3870 igen szép teljesítményre képes, az MSI által gyártott kártya viszont drágább a vártnál, ebből adódóan jelentős hátránnyal indul a hasonló árú, de jobb teljesítménymutatókkal büszkélkedő NVIDIA GeForce 8800GT-vel szemben.

 

 

3870_k.jpg

 

A mérési eredmények megtekintéséhez klikkeljen a képre!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.