Hirdetés

MSI X48 Platinum teszt



|

Egyre az Intel X48-as lapkakészletre épülő alaplap. Az MSI szintén beszáll a buliba.

Hirdetés

Nem siette el a cég a DDR3-as alaplapok megjelentetését, ami az új memóriák árát tekintve teljesen érthető. A szokásos MSI-csomagolásból eddig szokatlan extrák is előkerülnek: a kábelcsomagon kívül eSATA-csatolókat, CrossFire hidat, USB + FireWire hátlapi kivezetést, valamint az ASUS Q-Connectorjához hasonló, a ház bekötését jelentősen megkönnyítő „M-Connector" stekkercsomagot is kapunk.

 

A csúcsteljesítményű processzorok energiaellátásáról nagy teljesítményű alaplapi tápellátó gondoskodik, a hűtést pedig itt is az általunk korábban már bemutatott CircuPipe hűtőrendszerre bízták, amely esetünkben négy különböző eszköz hűtéséről is gondoskodik. Az alaplap különlegessége a sarokban található TroubleShoot Poster, amelynek segítségével az esetleges szabványhardverhibákat olvashatjuk ki a rendszertöltés során.

 

img_8559.png

 

X48-as lapkakészletről lévén szó, természetesen a legújabb, 1600 megahertzes FSB-jű Intel processzorokat és a hasonló frekvenciájú DDR3- memóriákat is támogatja. Bővítőkártyáinkat is van hova elhelyezni a másodlagos vezérlőnek köszönhetően: a két kék PCI Express 2.0-s foglalat 16-os sávszélességet biztosít, de két teljes hosszúságú, 4×-es foglalat, valamint két 1×-es foglalat is rendelkezésre áll, régebbi hardvereknek pedig egy PCI-csatolót is beépítettek.

 

intel-x48-diagramme.jpg

 

Összességében az X48 Platinum kiváló termék, de - az újdonságoknak megfelelően - rendkívül drága, és még drágább belőle rendszert építeni, ugyanis elődjeikkel ellentétben a DDR3-memóriákat sem adják fillérekért. Mindazonáltal ha valaki szeretne a lehető legjobban felkészülni a jövőre, amely az 1600 megahertzes FSB-jű Intel processzorokkal köszönt majd be, a választás szinte egyértelmű.

 

 

Adatok:

  • Intel X48 lapkakészlet, ICH9R déli híd
  • Passzív, vörösréz hőcsöves hűtés
  • Két PCIe 16×, két PCIe 4×, két PCIe 1×, egy PCI
  • 1600 megahertzes FSB és 1600 megahertzes DDR3-memóriák támogatása

 

Értékelés:

MSI X48 Platinum

Előny: gyors, Troubleshoot Poster

Hátrány: drága

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 3,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.