Hirdetés

MWC: a windowsos hibridekben hisz a Samsung



|

A dél-koreai gyártó komoly keresletnövekedést vár a kategórián belül.

Hirdetés

A Samsung három új táblagépet villantott az idei MWC-n: ezek kétharmada pedig Windowst futtat Android helyett. Mindez jól jelzi, hogy mire számíthatunk a tabletek és az átalakítható gépek piacán. 

Hirdetés

Az androidos táblagépek eladásai egyre csak csökkenek, köszönhetően az igen nagy kijelzős robotos okostelefonoknak. Idén a Galaxy S8+ ráadásul már 6,2 hüvelykesre nő, kompakt házban. 

A windowsos átalakítható eszközök iránt azonban egyre nagyobb a kereslet, és a trend erősödését várja a Samsung is. Éppen ezért érkezett az MWC-n a Galaxy Book két verziója. 

Eric McCarty, a Samsung Electronics America mobiltermékek marketingéért felelős alelnöke szerint a kategória éves szinten 140 százalékot nőhet. A Galaxy Bookok ráadásul üzleti terméknek is megfelelnek, vagyis az emberek a munkahelyen és azon kívül is maradhatnak a Windowsnál. 

Azt persze nem tudni, hogy a táblagépek piaca hogyan alakul (az sem mindegy, melyik jelentés hová sorolja az átalakítható windowsos gépeket). Az IDC 176 milliós eladást mért tavaly, ami 15,6 százalékos visszaesés. Az iPadek eladásai 14,2 százalékkal romlottak. 

Van még több hírünk és beszámolónk az idei Mobile World Congressről, kattints ide és olvasd el, milyen mobilok és kütyük érkeztek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.