Hirdetés

MWC: külön kontrollerrel csap le az új Gear VR



|

Rövidesen több mint 70 app támogatja a VR-headsethez készült kontrollert.

Hirdetés

A Samsung az elsők között lépett a mobilos VR piacára, azonban a Google Daydream View borsot tört az orra alá a kontrollere miatt. 

Hirdetés

Itt a Samsung válasza, az új Gear VR, kontrollerrel. Természetesen ennek a fejlesztésében is az Oculus segített, és ez is az újabb Samsung okostelefonokra épít. 

A mostani Gear VR a Galaxy S6, a Galaxy S7 és a Galaxy Note 7 modellekkel kompatibilis. 42 milliméteres lencséket használ, 101 fokos látószöggel rendelkezik, van benne gyorsulásmérő, giroszkóp és közelségérzékelő szenzor. 

A kontroller kattintható érintőpadot kapott, kioldógombbal, home és vissza gombbal, hangerőgombbal. A Samsung ígérete szerint két AAA akkuval 40 napos üzemidő érhető el, napi 2 óra használat mellett. A kontroller a headsetre is rögzíthető, ha használaton kívül van. 

Az Oculus azt mondja, hogy hamarosan több mint 70 app támogatja a kontrollert. 

Van még több hírünk és beszámolónk az idei Mobile World Congressről, kattints ide és olvasd el, milyen mobilok és kütyük érkeztek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.