Hirdetés

MXM videokártyákat fogad az AsRock alaplapja



|

További furcsaság, hogy külső tápegységről kapja az áramot.

Hirdetés

Több szempontból is szokatlan alaplapot mutatott be az AsRock, a H110-STX MXM nevű terméket miniatűr gamer számítógépekbe és digitális plakátokba szánja. A micro-STX formatervű lap legnagyobb érdekességét az jelenti, hogy nem kínál klasszikus PCI Express síneket, a dedikált videokártya a laptopokban és egybegépekben használatos MXM (Type-B) formatervű lehet.


Hirdetés


A konstrukció maximum 120W teljesítményt igénylő grafikus modult képes kiszolgálni, így jelenleg az NVIDIA GeForce GTX 1060 tűnik a legerősebb beszerelhető alrendszernek. A hátlapi csatlakozókra rápillantva feltűnhet, hogy kettő HDMI-t, egy DisplayPortot, és egy mini DisplayPortot kínál az AsRock H110-STX MXM: a felső HDMI a processzor beépített grafikus vezérlőjével lett összekapcsolva, a több pedig a dedikált videohardvernek biztosítja a kimenetet. Jó kérdés, hogy a fogyasztói piacon mennyi létjogosultsága van az alaplapnak, hiszen nem egyszerű dolog MXM formatervű videokártyát szerezni, a könnyebben elérhető darabok általában régebbi típusú, bontott hardverek.



Az alaplap további érdekessége, hogy nem a megszokott számítógépes tápegységről működik, hanem külső tápegységgel használandó. Elméletileg az AsRock csomagol majd hozzá egyet, így a videokártyától eltérően a vásárlóknak nem kell külön vadászniuk a komponensre.



Típusjelzéséből valószínűleg már sokan kitalálták, hogy belépőkategóriás Intel H110 lapkakészlet dolgozik az alaplapon. Ezt eredetileg a Skylake processzorokhoz készítette az Intel, de megfelelő BIOS esetén a Kaby Lake központi egységeket is kezeli, minkét család az LGA1151 tokozást használja. Az AsRock webhelye szerint az alaplap valamiért csak a Kaby Lake-kel kompatibilis, de ez jó eséllyel csak félreírás. Érdekességként megemlítenénk, hogy a legfelső képet jobban megnézve az alaplapon a "H110-STX MXM" helyett "Z270-STX MXM" típusjelölés olvasható, ezt a modellt még nem jelentette be a vállalat.


További érdekesebb specifikációk: maximum 32 GB memória (2× SO-DIMM, DDR4-2400), 2× USB 3.0, 4× USB 2.0 a belső header jóvoltából, 2× SATA 3.0 port, Intel I219V vezérlős Ethernet.


Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerülhet piacra az AsRock H110-STX MXM.


(Forrás: TechPowerUp, AsRock)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.