Hirdetés

Nagy bukásnak tűnik a Steam Machine projekt



|

A Steam Controller viszont kimondottan sikeresnek nevezhető.

Hirdetés

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy nyugodtan bukásnak titulálható a Steam Machine projekt. A legnagyobb digitális játékboltot üzemeltető Valve tegnap büszkén bejelentette, hogy a mai napig nagyjából félmillió darab Steam Controller gamepadet értékesített, ami valóban nagyon szép teljesítmény. Később újságírói kérdésre a Valve tisztázta, hogy ebbe a számba a Steam Machine termékek mellé gyárilag csomagolt gamepadek is beleértendőek.


Hirdetés


Sajnos a Valve nem kívánt belemenni a részletekbe, így nem tudjuk, hogy az eladott félmillió gamepad közül mennyi került a Steam Machine termékek dobozaiba, és mennyit értékesített önmagában a vállalat. Ha jóindulattal feltételezzük, hogy a kontrollerek döntő többsége a gépek dobozaiban landolt, akkor is csak közel félmillió Steam Machine-t állítottak elő a gyártók, amely 7 hónap alatt nem nevezhető hatalmas mennyiségnek. A szintén nappalis-tévés játékra tervezett PlayStation 4 és Xbox One konzolokból már az elérhetővé válásuk első napján is 1 milliónál több talált gazdára, bár vitatható, hogy mennyire fair az összehasonlítás.



Ezen túlmenően nem nehéz észrevenni, hogy a Valve hardveres partnerei már hónapok óta nem beszéltek érdemben a Steam Machine termékekről, utoljára a múlt év végén próbáltak felhajtást csapni a körülöttük. Az is feltűnő, hogy a tavalyi év végéig 15 gépnek kellett volna elérhetővé válnia, ám valójában csak néhány Steam Machine jelent meg. Az elmúlt hónapokban szimultán elérhető eszközök legnagyobb számáról sajnos nem sikerült megbízható információt találnunk, jelenleg 5 gép található a Valve boltjában.


Egyelőre minden jel arra mutat, hogy elég nagy bukás a Steam Machine projekt.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.