Hirdetés

Nagy újítást hozott az eddigi legjobb MacBook Pro



|

A billentyűzet fölötti érintősáv dinamikusan változik a tartalom függvényében az eddigi leglaposabb és legkönnyebb MacBook Pro notebookokon.

Hirdetés

Az Apple tegnap este bemutatta az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb MacBook Pro notebookját, amelynek a forradalmi újítása a már sokat pletykált érintősáv a billentyűzet fölött. A neve Touch Bar, és nem csak a funkciógombokat helyettesíti. 

Hirdetés

A Touch Bar képes alkalmazkodni az aktuális szoftveres környezethez, így a rendszerhez vagy egyes appokhoz, legyen az akár a Mail, a GarageBand vagy a Final Cut Pro X, illetve harmadik féltől származó programok. A multi-touch-os sáv a Safariban meg tudja jeleníteni a lapokat és a kedvenceket, az emojikat az üzeneteknél, segít görgetni a videókban és szerkeszteni a képeket. A szűrők is itt jelennek meg, vagyis a kijelzőn gyakorlatilag csak a munkára lehet koncentrálni. A zenei lejátszás vezérlése vagy a Facetime-hívások kezelése is megoldható róla. Támogatja továbbá a testre szabást és az egyedi parancsikonokat. Zafírral vonták be, a működését pedig az új T1 chip segíti. Az új Touch Barra még a Microsoft is felkészítette az Office programcsomag alkalmazásait, de a DJ Pro fejlesztője is látványos demót mutatott. 

A Touch Bar szélén pedig ott a Touch ID ujjlenyomat-olvasó is, amelynek a segítségével nem csak feloldani lehet a Mac zárolását, de fiókot váltani és vásárolni is az Apple Pay rendszerén keresztül. 

Az új MacBook Pro valóban a leglaposabb és legkönnyebb a széria történetében. A 13 hüvelykes verzió 14,9 milliméter vastag, ezzel 17 százalékkal laposabb és 23 százalékkal kevesebb helyet foglal el az elődnél. A 15 hüvelykes kiadás 15,5 milliméteres, vagyis 14 százalékkal laposabb és 20 százalékkal kevesebb helyet igényel. 

A kijelző is sokat fejlődött, minden eddiginél élénkebb és részletesebb képet ad. A 0,88 milliméteres Retina kijelző 500 nites fényerőt tud, ami 67 százalékkal jobb az előző megoldásnál. A kontraszt is 67 százalékkal magasabb, illetve több színt is tud megjeleníteni, miközben 30 százalékkal kevesebbet fogyaszt. 

A 13 és a 15 hüvelykes verzió egyaránt négy darab Thunderbolt 3-as portot tartogat (USB 3.1 C-típus), amelyek lehetővé teszik a külső 5K-s kijelzők támogatását, a jackcsatlakozó, a VGA, HDMI, DisplayPort, USB és Thunderbolt portok használatát, persze adapterekkel. 

Az új MacBook Pro Force Touch érintőpadja 46 százalékkal lett nagyobb a kisebb modellen, a 15 hüvelykes kiadáson pedig az előző méret kétszeresét éri el. 

A gépelési élmény is javult egy új-generációs mechanizmusnak hála, a hangszórók pedig hangosabbak, jobb dinamikus tartománnyal. 

Aki nem szeretne Touch Bart, az a 13 hüvelykes alapmodellt e nélkül is viheti. 549 990 forintért 2 GHz-es, kétmagos Intel Core i5-ös processzor jár (sajnos nem Kaby Lake egyik modellben sem), 8 GB RAM és 256 GB-os SSD mellett. Az Intel beépített grafikus vezérlője rádupláz az előző modellek teljesítményére, az SSD pedig minden gépben 3 GBps-os átvitelt tud elérni. 

A Touch Barral ellátott 13 hüvelykes kiadás 649 990 forinttól indul, 2,9 GHz-es, kétmagos Core i5-ös CPU-val, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel. 

A 15 hüvelykes változat 879 990 forinttól vihető, 2,6 GHz-es, négymagos Core i7-es processzorral, 16 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel. A Radeon Pro grafikus vezérlő 2,3-szor nagyobb teljesítményt garantál az elődhöz mérten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.