Hirdetés

Nagyot csökkent a Radeon R9 Nano ára



|

Hivatalosan mától kezdve érvényes a 150 dolláros árvágás.

Hirdetés

A tavalyi évben az AMD és NVIDIA egyaránt mutatott be érdekes videokártyákat, összességében a Radeon R9 Nano vitte a prímet. A léghűtéses grafikus kártyán az AMD jelenlegi legfejlettebb Fiji grafikus processzora dolgozik, a 4 GB memóriája HBM típusú, egy picivel gyorsabb a GeForce GTX 980-nál, de a nyomtatott áramköri lapja csak 15 centiméter hosszú.

Hirdetés


Igazán imádni való kis kártya az AMD Radeon R9 Nano, ám eddig két végzetes hibával is rendelkezett: egyrészt alig lehetett valahol megvásárolni, másrészt pedig a 649 dolláros árának köszönhetően szimplán nem volt versenyképes. Az AMD most bejelentette, hogy legalább részlegesen megpróbálja kiköszörülni a csorbát, effektíve mától kezdve a Nano ajánlott fogyasztói ára 499 dollárra csökkent.


A lépéssel azonos árcédulát kapott a Radeon R9 Nano és Radeon R9 Fury; az utóbbi kártya minimálisan gyorsabb, de több energiát használ fel a működése során. Ettől függetlenül a Nano végre versenyképessé vált, hiszen immáron csak 20 dollárral drágább az NVIDIA GeForce GTX 980-nál.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.