Hirdetés

Nanotechnológiás akkuval újítottak a csehek



|

Új piacot teremtenének a hamarosan elektromos autókban is elérhető HE3DA akkumulátorok.

Hirdetés

Egy cseh cég még hétfőn indította el azt a gyártósort, amelyen nanotechnológiás akkumulátorok készülnek a jövőben. Olyan apró alkatrészeket használnak, amelyek az emberi szem számára láthatatlanok. 

Hirdetés

Az akkuk állítólag hatékonyabbak, tovább bírják, olcsóbbak, könnyebbek és biztonságosabbak a ma piacon lévő megoldásoknál. 

Az automatikus gyártósor hónapokig megy majd annak érdekében, hogy megszerezze a szükséges hitelesítéseket. A prágai HE3DA azután újabb gyártósorokat állít üzembe egy kelet-csehországi és egy szlovák üzemében. 

A nanotechnológiának hála több energiát tudnak felvenni töltés közben az akkuk, illetve a kapacitásuk is megnő. A kutatók épp ezt akarják elérni a világon mindenhol. A HE3DA azt mondja, hogy ez a találmány nem versenyez egyik jelenlegi megoldással sem, hanem egyenesen új piacot teremt. 

A jelenlegi akkuk a megújuló elektromos források energiáját tárolják, de hamarosan elektromos autókhoz is lesznek csomagok. A lítiumionos megoldásokhoz képest féláron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.