Hirdetés

Napelemes egér



|

Holland fejlesztők napenergiával működő egeret készítettek.

Hirdetés

Egy hollandiai kutatócsoport négy évi munkájába került a Twente névre keresztelt egér kifejlesztése. A szokásoktól eltérően az egér nem küllemével és különleges funkcióival hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy hagyományos elem/akkumulátor helyett napenergiával működik.

 

twente.jpg

 

Működéséhez 20 mAh-nyi teljesítmény szükségeltetik, amit a napenergiával táplálkozó akkumulátorából nyer. Az akkumulátor egyszerre legfeljebb 250 mAh energia tárolására képes. Ez bár nem oly sok mégsem kell lebecsülni, hiszen az egér szinte folyamatosan képes tölteni magát, fejlett napelemei még a mesterséges fényforrást is képesek energiává alakítani. Természetesen előfordulhat, hogy még így is lemerül, ám mérnökök erre is gondoltak, ekkor USB porton keresztül tölthetjük fel elemeit.

 

testing-the-solar-mice-2.jpeg

 

 

A várható árról, valamint a bevezetés időpontjáról egyelőre nincsenek pontos információk lévén, hogy most érkeztek az utolsó tesztszakaszhoz. Amennyiben a 15 próbából álló sorozatot sikerrel veszi és bevezetésre kerül, akkor a szakemberek szerint évente akár többszázmillió elemet spórolhatunk meg évente.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.