Hirdetés

Napi tipp: pendrive biztonságos eltávolítása



|

Sokak csak a hardver biztonságos eltávolítása funkció használatát követően merik kihúzni a pendrive-ot, erre azonban nincs feltétlen szükség.

Hirdetés

Rengeteg felhasználó csak azt követően meri kihúzni pendrive-ját a PC-ből, miután a hardver biztonságos eltávolítása funkció stop és ok gombjait megnyomta, majd a Windows közölte velük, hogy a hardver eltávolítható. Valóban szükséges van erre?

 

Egy rossz hiedelem szerint a procedúra nélküli eltávolítás a flash meghajtó sérülését, vagy adatvesztést okozhat. Ez teljes mértékben nem igaz. Valójában teljesen biztonságos a pendrive-ot egyszerűen kihúzni a számítógépből; ez semmiféle károsodást nem okoz.

 

A Windows aggodalmas szolgáltatása ugyanis annyit csinál, hogy ellenőrzi, nincs-e adatforgalom a pendrive és a PC között. Amennyiben van, illetve egy futó alkalmazás a flash meghajtóról indult, figyelmeztet, hogy ne távolítsuk el a meghajtót. A valóságban elegendő ellenőriznünk, hogy ne legyen adatcsere a pendrive-ról a gépünkre, illetve, hogy ne arról futtassunk egy-egy programot, akár a háttérben. Ezt követően biztonsággal, bármikor kihúzhatjuk a tárolót. Ha valaki mégis aggódna, és a rendszer ajánlatának a híve; biztosra szeretne menni, és a beragadt alkalmazást szoftveresen leállítani, az Unlocker egy ingyenes, megfelelő alkalmazás a célra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.