Hirdetés

Négy gigabájt jobb mint kettő



|

Úgy tűnik, néha az egyértelmű dolgokat is le kell szögezni.

Hirdetés

Tizenhárom oldalon keresztül taglalják a Corsair szakemberei, hogy miért is jobb, ha az embernek 4 gigabájt memória dolgozik a gépében. A tesztek során elsősorban a játékok viselkedését vették górcső alá, de megnézték azt is, hogyan viselkedik a rendszer feladatváltás, és sima üresjárat közben is.

 

0808corsair2.jpg

 

A tesztkonfiguráció egy ASUS ROG P965 alaplapból, Intel Core 2 Extreme QX9650-ből állt, amit két videókártyával - egy 320 MB-os Geforce 8800GTS-sel és egy 512 MB-os 8800GT-vel - párosítottak. Ezek után következtek a mérések 2 GB és 4 GB XMS2 Corsair memóriával. A tesztek során három sikerjátékot használtak, ezek a Crysis, a Company of Heroes, és a Flight Simulator X voltak.

A szakemberek végül azt a - nem túl meglepő - következtetést vonták le, hogy a játékosok számára egyszerűen nélkülözhetetlen a 4 gigabájtnyi memória napjainkban. Igaz persze az is, hogy aki Windows Vista-át használ, valószínűleg nem csak a játékok miatt fog beszerezni ennyi memóriát. A Vista számára a 2 GB RAM szinte elengedhetetlen a zavartalan működéshez, játékokhoz pedig a 4 GB erősen ajánlott. A teljes teszt egy pdf fájl formájában megtekinthető itt.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.