Hirdetés

Négymagos ultraalacsony fogyasztással



|

Az új négymagos Intel processzor csak 50 wattot fogyaszt.

Hirdetés

A jelenleg piacon lévő négymagos processzorokhoz képest az Intel radikálisan, mintegy 35-60 százalékkal csökkentette a fogyasztást, mely nem csak a villanyszámlára gyakorol jótékony hatást, hanem a hűtés szempontjából is ideális.

 

Az Intel Xeon L5320 és L5310 processzorok 1,86- illetve 1,6 gigahertzen üzemelnek 50 wattos fogyasztás mellett -- tehát egy mag működése csupán 12,5 wattot emészt fel --, ami a most futó E5300-as Xeon széria 120 wattos fogyasztásához képest jelentő csökkenés. Paramétereit tekintve (az órajelet leszámítva) az energiatakarékos  "L" sorozat nem sokban különbözik az eddigi modellektől: a külső órajel továbbra is 1066 megahertz, míg a másodszintű gyorsítótár 8 megabájt.

 

Az új processzorok 1000 darabos tételben várhatóan 455- illetve 519 dolláros áron kerülnek forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.