Hirdetés

Négymagossá alakítható az Athlon X2 7750



|

Az Advanced Clock Calibration opció beállításával működésre bírható a letiltott két mag.

Hirdetés

Valamikor február végén röppent fel az a meglepő hír, miszerint bizonyos hárommagos Phenom II processzoroknál be lehet kapcsolni a negyedik magot is. Egészen pontosan a Phenom II X3 710 típusnál sikerült elvégezni ezt a módosítást, melynek eredményeként Phenom II X4 10 néven bootolt a központi egység. Az extra magért csupán a BIOS-ban található ACC opciót kellett "Auto" üzemmódra állítani, egyéb módosításra nem volt szükség.

 

phenomx3_x4_k.jpg
 

 


Nos, úgy tűnik, nem csak a három magos egyedeket lehet ily módon "megrontani", hanem a Kuma kódnevű lapkával megjelent Athlon X2 7750 Black Edition is képes effajta mutatványokra. A koreai GiggleHD.com weboldal lelkes szerkesztőinek mind a négy magot sikerült működésre bírniuk az Advanced Clock Calibration beállításával, a módosításhoz az ASRock A790GX/128M alaplapot használták. A Windows XP SP3 operációs rendszerük azonnal érzékelte a négy processzormagot, a CPU-Z legújabb verziója pedig nemes egyszerűséggel AMD Phenom FX-7750-nek ismerte fel a CPU-t.

 

athlonx2_x4_k.jpg

 

 


Mivel jelenleg a tesztlaborunkban is van egy ilyen kétmagos példány, ezért természetesen mi is megpróbáltuk négymagossá alakítani a kétmagos Athlont. Sajnos azonban nem sikerült a művelet, nem tudjuk, hogy az alaplap - Gigabyte MA790GP-DS4H -, annak BIOS-a vagy csak szimplán a processzor okolható a sikertelenségért. Ebből is látszik, hogy nem minden példány esetén élhetünk ezzel az extra tulajdonsággal, és az internetes visszajelzések alapján könnyen lehet, hogy csak elenyésző számban lesznek módosíthatók ezek a kétmagos Athlonok.
 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.