Hirdetés

Nem a pinkség a lényeg: Milyen egy női notebook?



|

Végre valaki elgondolkodott rajta, mi vonzhat egy nőt egy notebookban az eredeti rendeltetése és a külseje mellett. Egy pici dizájnelem is sokat számít, de ezek az ötletek, megoldások aztán teljesen elszakadnak az eddig megszokottaktól.

Hirdetés

Nikita Buyanovnak hívják a tervezőt, aki közzétette néhány merész ötletét, melyeket Intel alapokon működő HP notebookok formájában képzelt el. Az első koncepció a HP Chameleon, ami a környezethez hasonlóra változtatja a színét és mintáját. A borítás "adaptive microcell coverage" (ez valószínűleg valamilyen elképzelt anyag lehet), és három kamerával méri fel a környező világot. Ki mondta, hogy ugyanazt az unalmas hátlapot kell bámulnunk egész nap?

20090407-dizajn-noi-notebook-01.jpg


A HP Make-Up azokat célozza meg, akik mindig ügyelnek a tökéletes sminkre. A monitor egy gombnyomással tükörré alakítható, az optikai meghajtóban egy sminkpaletta bújik meg. Még körömlakkozó is került a készülékbe, aminek a formája egy kompakt púderdobozéra emlékeztet. A feltűnő pink szín egyenesen adja magát ehhez a felszereltséghez.

20090407-dizajn-noi-notebook-02.jpg


A HP Fitness összecsukva mérlegként funkcionál, a hozzá tartozó karperec pedig méri az aktivitást sportolás közben.

20090407-dizajn-noi-notebook-03.jpg


A környezettudatos HP Eco környezetbarát anyagokból készül, természetesen zöld színű, és napenergiával működik. Van rajta vonalkódleolvasó élelmiszerekhez (igaz, ez már nem annyira az eco kategória, mint inkább praktikus), a mellékelt karkötő pedig vérnyomást, pulzust és egyéb élettani funkciókat mér.

20090407-dizajn-noi-notebook-04.jpg


Elfoglalt anyukák kedvence lehet a törhetetlen és vízálló HP Mama. A kijelző bármerre elforgatható, és két, mikrofonnal is ellátott Bluetooth-os kamerával lehet nyomon követni a gyerkőcök tevékenységét a (viszonylagos) távolból. Ehhez is jár karperec, ebbe egy jeladót szereltek.

20090407-dizajn-noi-notebook-05.jpg


A HP Perfume nevű modellt lámpává alakíthatjuk, vagy éppenséggel illatosítóvá, ami illatmintákat is képes letölteni, és elegyíteni a HP illatmátrixával. (Konkrétan így volt a leírásban, tényleg!)

20090407-dizajn-noi-notebook-06.jpg


Végül, de nem utolsósorban: a HP Nobag használaton kívüli állapotban kábé akkora, mint egy esernyő. Amikor pedig dolgozni szeretnénk rajta, csak előrántjuk az érintésérzékeny OLED-eket, egyikük a kijelző, a másik pedig a billentyűzet - a henger alakú részben "lakik" maga a gép.


20090407-dizajn-noi-notebook-07.jpg

Mindegyik annyira ötletes, hogy a hölgyek talán nem is tudnák eldönteni, melyiket kérjék karácsonyra. Nagyon szimpatikus, hogy a tervező igyekezett teljesen elszakadni az eddigiektől - igaz, ezek jó része műszakilag még nem, vagy csak részben megvalósítható, de erre valók a koncepciók: ötletet adnak, inspirálnak, és egyszer csak valamelyik megálmodott funkció a valóságban is megjelenhet.


A fenti ötletek ráadásul arra az elméletre is frappáns választ adnak, amely szerint a nőknek készülő számítástechnikai vagy egyéb műszaki cikkek tekintetében elég, ha rózsaszín borítást kapnak és pár csillámkristályt ide-oda. Nikita Buyanov most mutatott pár - kicsit szélsőséges - irányt, amin érdemes lehet elgondolkodni.


Forrás: Gépségszalon

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.