Hirdetés

Nem akarunk okosórát



|

Az IDC szerint meglehetősen döcögősen halad az okosórák piaca, nem lett sláger a viselhető eszközökből.

Hirdetés

Sok embernek van már okosórája, de a jelek szerint a tömegek figyelmét még mindig nem tudják felkelteni az effajta viselhető eszközök. Az IDC szerint idén összesen 20,1 millió okosórát szállíthatnak le. 

Hirdetés

Ez önmagában nem tűnik rossznak, azonban tavalyhoz mérten mindössze 4 százalékos emelkedést jelent. Az 50 milliós határt leghamarabb 2020-ban érheti el a szektor. 

A piac nő, de az okosórákból egyelőre nem lett sláger. Az alapvető viselhető eszközökből - mint a Fitbit fitneszes karkötői - viszont igen. Az IDC azokat tartja alapvető viselhető eszközöknek, amelyek nem tudnak harmadik felektől származó appokat futtatni. Ezekből idén 80,7 millió találhat gazdára, ami viszont 37 százalékos éves növekedést mutat. 

Az okosórák valószínűleg a magas árcédulák és az önálló telefonos működés hiánya miatt nem váltak eddig igazán népszerűvé. Az IDC szerint a technológia fejlődésével csökkennek majd az árak, illetve elérhetőbbé válik a 4G vagy az 5G - az okosórákból ekkor lehet siker. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.