Hirdetés

Nem biztos, hogy elég modern a géped az Optane SSD-khez



|

A Skylake processzorral rendelkező gépek tulajdonosai elfelejthetik az Optane meghajtókat.

Hirdetés

Az Intel elindított egy új oldalt, amelyen kifejezetten a 3D XPoint-alapú Optane memóriatechnológiájával foglalkozik. Ennek a fejlesztésében még a Micron segédkezett 2015-ben, és elméletben tavaly piacra kellett volna, hogy kerüljön. 

Hirdetés

A csúszás ellenére még mindig ígéretes a technológia, amely nem csak nagy sebességeket, nagy kapacitást is kínál - a kettő együtt általában nem volt lehetséges az elmúlt években. 

Úgy tűnik azonban, hogy egyetlen rendszer sem lesz alkalmas az Optane SSD-k használatára, amely az Optane bemutatójakor már létezett. 

A rendszerkövetelmények listájából kiderül ugyanis, hogy ha egy konfigurációban nincs legalább Kaby Lake processzor, akkor az Optane technológiát el lehet felejteni. Vagyis aki Skylake, Broadwell vagy bármilyen más processzorral szeretné élvezni az újdonságokat, az pórul járt. A Kaby Lake CPU mellett legalább egy 200-as szériás vagy újabb lapkakészletre is szükség van. 

Meglepőnek számít, hogy a Skylake kimaradt a támogatási listáról - ugyanis az architektúrát nézve a Kaby Lake és a Skylake chipek között nincs olyan sok különbség. Ráadásul az Optane tesztjeit régebben Skylake lapkán végezték. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.