Hirdetés

ASUS Cerberus Gaming Headset teszt - Nem csak játékosoknak



|

Elegáns dizájn, megbízható és kiegyensúlyozott hangzás, pénztárcabarát ár - az ASUS új fejhallgatója sokak számára jó választás lehet.

Hirdetés

A PC-gyártók régen ráébredtek, hogy hosszú távú túlélésük titka kínálatuk diverzifikálásában rejlik. Az elmúlt években szinte minden neves számítógép- és alkatrészgyártó piacra dobta a saját lézeres egerét, játékosoknak szánt billentyűzetét vagy fejhallgatóját, bízva abban, hogy ismertsége és gyártási tapasztalata előnyt jelenthet a számára az egyre élesebbé váló piaci versenyben.

Hirdetés

A kínálat hatalmas, de igazán jó minőségű kiegészítőket csak azok a cégek tudnak kínálni, amelyeknek megvannak az ehhez szükséges erőforrásaik – tőkéjük, jól képzett szakembereik, kapacitásuk. Köztük az elmúlt évtizedekben igazi iparági óriássá hízó ASUS, amelynek nem csak az asztali PC-i, notebookokjai és monitorjai, hanem a táblagépei,telefonjai, hálózati megoldásai és grafikus kártyái is népszerűek.

Nemkülönben a fejhallgatói: a gamereknek szánt ROG-vonal mellett a cég klasszikus fülesei is jól fogynak. Olyannyira, hogy az illetékesek úgy döntöttek, itt az ideje egy olyan kedvező árú 2 in 1 rendszert is bemutatni, amely a játékosok, a vájt fülű zenehallgatók és a filmrajongók igényeit is kielégítheti; piacra dobták az Asus Cerberust.

Elegáns füles pirosban és feketében

Az ASUS hagyományos, fekete-piros színeiben kapható Cerberus meglepően egyszerű, szép dizájnt kapott. Sehol egy feltűnő grafika, villogó LED – a cég láthatóan nem a konzol előtt kuporgó tinédzsereknek szánta a fejhallgatót. A méretes, 100 mm széles, műbőr zajszigetelő párnák közepén 60 mm-es neodímium-mágnes hangsugárzók csücsülnek. A levehető, tetszés szerint állítható mikrofon a bal oldalon kapott helyet, de a hangerőszabályzóba egy másodlagos mikrofont is beépítettek – utóbbi elsősorban telefonálás közben jöhet jól.

Egy idő után kissé kellemetlenné válik a viselete

Mert hogy a Cerberust a telefonunkhoz is csatlakoztathatjuk. Az 1,2 méter hosszú, rögzített kábel végén egy 3,5 mm-es, négyérintkezős jackdugó található, amely a legtöbb PC, Mac, tábla és okostelefon mellett a PlayStation 4 kontrollerének fülhallgató-bemenetébe is illik. Az ASUS egy 1,3 méteres, külön 3,5 mm-es, mobilokhoz és kétérintkezős mikrofon- és fülhallgató csatlakozóval ellátott Y-elosztót és egy a 3,5mm-es, mobilokhoz és tabletekhez szánt hosszabbítót is csomagolt a fejhallgató mellé. A rugalmas fejpánt a legtöbb hasonló fülbebömbölőétől eltérően nem állítható, a gyártó szerint mégis kényelmes viseletet szavatol.

Nem a klasszikus zene rajongóinak készült

A Cerberus meglepően szorosan simul a fejre. Kicsit talán túlságosan is, nagyjából fél óra után kezdtem úgy érezni, mintha vattával bélelt harapófogóba fogták volna a kobakomat. Maguk a 100 mm-es párnák szerencsére tényleg remekül ülnek a fülünkön – talán ennek is köszönhető, hogy a fejhallgató a túlságosan is „ragaszkodó” pánt ellenére összességében mégis kényelmesnek mondható.

Annak ellenére, hogy a gyártó afféle „2 in 1” rendszerként reklámozza a Cerberust, a vastag mélyekből egyértelműen kiérezhető, hogy elsősorban mégis a gamereknek készült. A zenehallgatóknak szánt, felső kategóriás termékekkel összehasonlítva a fülesnek erős „dobozhangja” van; a basszus kissé elszakad a középtartománytól, de a magasak viszonylag jól szólnak. Klasszikus zene vagy jazz hallgatásához nem ajánljuk, de a legtöbb kortárs műfaj – hiphop, rock, pop, elektronikus zene stb. – rajongói számára kielégítő hangzást nyújthat.

 Klasszikus zene vagy jazz hallgatásához nem ajánljuk

Nem is beszélve a játékokról. A 60 mm-es sugárzók a mély és a középtartományban is erősen, tisztán szólnak. Ha például valamelyik ellenfelünk egy heves FPS-csata kellős közepén, a szapora tüzérségi zártótűz közben megpróbál a hátunk mögé lopakodni, tisztán kivehetjük a lépéseit. A füles játék közben is meglehetősen kiegyensúlyozottan szól. A levehető mikrofon remekül működik, ami nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha valamelyik népszerű MMO-val játszunk – vagy éppen Ausztráliában élő nagynénénkkel szeretnénk csevegni kicsit a Skype-on.

Gamereknek ajánljuk

Összességében elmondható, hogy az ASUS Cerberusa egy kényelmes, viszonylag kiegyensúlyozott hangzásvilágot szavatoló, kellemes külsejű fejhallgató, amely a bizonyos megkötésekkel a játékosok és a zenehallgatók számára is jó választás lehet. Annál is inkább, mivel meglehetősen pénztárcabarát, 14 990 forintos áron vásárolható meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.