Hirdetés

Nem elég strapabíró a Sony XEL-1



|

Az OLED-TV az ígért üzemidőnek csupán a feléig életképes.

Hirdetés

 

A piaci kutatásban a kijelzők területén világelsőnek számító DisplaySearch aggasztó felfedezést tett az OLED-TV-k esetében a technológia első képviselőjével, a Sony XEL-1-el kapcsolatban.

 

A cég több ilyen televíziót is 1000 órán keresztül működtetett, aminek következtében a kék szín fénysűrűsége 12%-kal, a pirosé 7%-kal, míg a zöldé 8%-kal csökkent.

 

xel1.jpg

 

A szakértők számításai szerint 17 000 üzemidő-óra után a XEL-1 a fényerejének a felét elveszíti. Ez egyik oldalról aggasztó adat lehet, hiszen a Sony ennek majdnem a dupláját, 30 000 üzemórát ígért az OLED-TV mellé.

 

A gyártó egyébként továbbra is ragaszkodik a saját adataihoz; noha tegyük hozzá, még a DisplaySearch felmérése után sem kell nagyon aggódniuk azoknak, akik XEL-1-et vásároltak. Elvégre ez az OLED-TV nem egy olcsóság, így feltehetően azok akik megvették, nem ezt nézik majd az elkötvetkezendő 10 évben is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.