Hirdetés

Nem éri meg a prémium merevlemez



|

A Backblaze szerint az üzleti szintű HDD-k sem tartósabbak.

Hirdetés

A Backblaze nem is olyan régen adta ki azt a tanulmányát, amely a fogyasztóknak szánt merevlemezek tartósságát vizsgálta. A vállalat most még mélyebbre ásott, és a legfrissebb vizsgálatának a végeredménye alapján azt állítja, hogy az üzleti felhasználásra szánt meghajtók sem megbízhatóbbak az átlagosnál. 

Hirdetés

Az effajta HDD-k a statisztikák szerint nem bírják tovább a fogyasztói modellektől, ezért a Backblaze egyértelműen azt mondja: nem éri meg a drágább, üzleti szintű merevlemezeket megvenni. A cég szerint még a hosszú garancia is csak akkor jelent előnyt ezeknél a prémium eszközöknél, ha annak a felára kevesebb, mint amennyiért ki lehet cserélni egy HDD-t. 

Egy teljes évnyi működés után 14 719 fogyasztói meghajtóból 613 adta be a kulcsot, míg 368 üzletiből 17 darab. Ez 4,2 és 4,6 százalékos éves meghibásodási arányokat jelent, ráadásul a fogyasztói modellek között sok régebbi változat is volt - ez utóbbi szintén a "sima" HDD-k irányába billenti a mérleget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.