Hirdetés

Nem esnek tovább a memóriák árai



|

Ennek ellenére a következő hónapban még nem várható áremelkedés.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a memóriapiac végül eljutott arra a pontra, amikor már nem jellemző az elmúlt, hosszú időszakban tapasztalt túlkínálat. A DRAMeXchange legfrissebb kutatási adatai szerint a memóriamodulok- és kitek ára stabilizálódik.

 

A RAM-ok árai jelen pillanatban is meglehetősen kedvezőek, így a karácsonyi ünnepek után továbbra is a legjobban ajánlott befektetési formának számítanak az IT-piacon. Tovább várni azonban már nem érdemes, az áreséseknek ugyanis vége szakadt.

 

 

Ennek részben oka, hogy a gyártást jelentősen visszavették a vállalatok, illetve a megrendelésekkel is mindenki jóval óvatosabban bánik. Bár a vásárlók nem szeretik azt hallani, hogy az árak fentebb kúsznak, ez jelen esetben nem teljesen negatív dolog. A krízis odáig jutott, hogy a gyártók hamarosan kénytelenek lettek volna elbocsátásokba és bezárásokba kezdeni, ha a memóriapiac válsága tovább mélyült volna.

 

Rövidtávon az árak stabilizálódása várható, ahogyan az januárban is jellemző volt. Természetesen az év eleji gyenge kereslet idén is aggodalom tárgyát képezi, így március végéig még nem várhatóak áremelkedések. Az elemzők egybefüggő véleménye szerint utána növekedésnek indulhatnak a RAM-ok árai, az viszont már nehezebb kérdés, hogy az utóbbi idők veszteségét visszaszerezhetik-e a cégek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.