Hirdetés

Nem hasznosítjuk jól az elektronikus szemetet



|

2012-ben csak a 35 százalékát hasznosították újra megfelelően.

Hirdetés

Európa elektronikus szemetének csak a harmada lett megfelelően újrahasznosítva az ENSZ és az INTERPOL közös tanulmánya alapján. 

Hirdetés

Az európai célhoz a legközelebb a svédek és a norvégok voltak, náluk ez 85 százalékos arányban valósult meg. A legrosszabbul, 20 százalék alatt Románia, Spanyolország és Ciprus teljesített. 

Európában az akkuval és a kábelesen működő eszközöket is újra kellene hasznosítani a fémek visszanyerése és a mérgező anyagok kiszűrése érdekében. 

Az adatok 2012-re vonatkoznak, és azt is bebizonyították, hogy a megunt termékek nem Afrikában kötnek ki. Valójában a szomszédságokba kerülnek illegális utakon. 

2012-ben Európa 9,5 millió tonna elektronikai hulladékot termelt - ebből 3,3 millió tonnát hasznosítottak megfelelően. A szakértők szerint az egyik nagy probléma, hogy az emberek nem tudják, hol lehet megtalálni az újrahasznosításra kijelölt központokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.