Hirdetés

Nem hoznak elég profitot az SSD-k



|

A kereslet élénküléséig újragondolná a stratégiáját a Samsung és a Toshiba.

Hirdetés

A Samsung és a Toshiba egyaránt fékezné a NAND flash-sel kapcsolatos technológiai fejlesztéseket, amíg az SSD-k iránti kereslet meg nem emelkedik, és az effajta memória gyártása nem válik a jelenleginél jövedelmezőbbé.

 

Noha az Intel mindent megtesz az ultrabookok sikeréért, mindkét cég visszafogott kereslettel néz szembe, amely az idei évre vártnál sokkal alacsonyabb. Az árcsökkenések miatt a gyártósorok bővítésének elhalasztását is tervezik, meg nem nevezett ipari források szerint.

 

A Digitimes szerint az árak júniusi stabilitása annak az eredménye volt, hogy a Samsung szándékosan csökkentette a Kínába szánt készletét, ugyanis túl sok halmozódott fel a raktárban. Az SSD-kre való átállás nem történik elég gyorsan, ami a két legnagyobb gyártót illeti, ráadásul az egybehangzó vélemények szerint az ultrabookok piaca egyelőre csalódást kelt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.