Hirdetés

Nem jó befektetés az IPTV?



|

A Gartner szerint az internetes televíziózás 2010-re érik be Európában

Hirdetés

Az IPTV az egyik legnagyobb sikerre számító újdonság a telekommunikációs szektorban. A szolgáltatás az úgynevezett "on-demand" tartalmak mellett hálózat alapú videófelvételt, vagy például nézőszámtól függő kamera beállításokat is tartalmazhat. Ám ahhoz, hogy versenyezhessenek az óriási piaci fölénnyel rendelkező kábeltelevíziós társaságokkal, illetve az ingyenes műholdas adásszolgáltatókkal, az internetes televíziózással foglalkozó cégeknek a végletekig le kell csökkenteniük a díjaikat, hogy megindulhasson az előfizetők számának folyamatos növekedése.

Néhány nyugatabbra fekvő európai országban már elérhető az IPTV szolgáltatás. Egyelőre Franciaország vezet 1,7 millió előfizetővel, ami 2010-re 5 millióra növekedhet. Nem sokkal korábban a France Télécom SA és a Buena Vista International Television, a Walt Disney egyik alegysége megállapodást kötött, hogy bizonyos filmeket elérhetővé tesznek a hálózaton keresztül.

A Gartner elemzői úgy látják, hogy az IPTV-re (Internet protocol television) előfizető nyugati-európai háztartások száma az idei év végére jósolt 3,3 millióról 2010-re 16,7 millióra növekedhet. Emellett a szolgáltatásból származó bevétel ugyanebben az időszakban 336 millió euróról 3 milliárdra ugorhat.

A Microsoft is aktív a szegmensben. Olyan szolgáltatókkal tárgyal, mint a BT Group, a Deutsche Telekom, és a Telecom Italia, annak érdekében, hogy szolgáltatásaikhoz csatolják az IPTV-t is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.