Hirdetés

Nem kell az érintőképernyős PC



|

Idén az eladott laptopok mindössze 15 százaléka lesz érintőképernyős.

Hirdetés

Az NPD DisplaySearch elemzői szerint az érintőkijelzők gyártói között egyre fokozottabb a küzdelem, és bár a laptop-eladásokban növekedésre számítanak, az érintős ágazat csökkenő árbevétel elé néz. A 15 százalékos növekedés végül 1 százalékos visszaesést hozhat az árbevételben. 

Hirdetés

A szakértők szerint mindezt egyes kijelzőgyártók nem élik majd túl, a többiek viszont már most új technológiákon dolgoznak. Többen az Apple korábbi vezérét, Steve Jobsot és szavait emlegetik a helyzetre példaként, aki 2010-ben azt mondta, az érintős notebookok egyszerűen nem működnek a gyakorlatban. Őket igazolja a Microsoft és a Windows 8 nem túl kitörő fogadtatása az elmúlt években. 

Az NPD azt mondja, az okostelefonos és tabletes kategóriában még alacsonyabb átlagárakra és árbevételekre lehet majd számítani, és arra, hogy a Windows 8 továbbra sem győzi meg az embereket arról, hogy felárat érdemel az érintős környezetéért. A becslések szerint az idén eladott notebookoknak mindössze a 15 százaléka lehet csak érintőképernyős. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.