Hirdetés

Nem lehet majd letiltani a Chrome pluginjeit



|

Az aktuális verziót használóknak már feltűnhetett a változás előszele.

Hirdetés

Pár napja elérhetővé vált a Google Chrome 56 böngésző számítógépes változata, a soron következő kiadás várhatóan március első felében megy majd ki a stabil kiadási csatornára. Most ismertté vált, hogy a Chrome 57 tartalmazni fog egy kellemetlen újítást: kikerül belőle a "chrome://plugins" különleges beállítólap, azaz nem lehet majd manuálisan letiltani a bináris beépülők futtatását.


Hirdetés


A kérdéses beállítólapot ismerők többsége feltehetően egyetlen nagyon specifikus okból látogatja meg időnként ezt az oldalt, mégpedig a böngészővel együtt szállított Adobe Flash teljes letiltása érdekében. Nekik már valószínűleg feltűnt a változás előszele, a Chrome 56 ugyanis az elindításakor automatikusan visszakapcsolgatja a manuálisan letiltott bővítmény(eke)t. Sajnos egyelőre nem világos, hogy miért volt szükség a lap kigyomlálására, látszólag nem interferál semmilyen egyéb fejlesztéssel, beleértve a Flash háttérbe szorítása érdekében tett lépéseket.


További érdekesség, hogy a letiltani kívánt pluginek állományainak manuális törlésével sem oldható meg a probléma, vagy legalábbis az ezzel való kísérletezésünk során a Chrome nálunk csendben újból letöltötte és aktiválta az Adobe Flash-t.


(Forrás: Ghacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.