Hirdetés

Nem lesz home gomb az új iPaden



|

Az Apple első olyan iOS-es készüléke közelít, amely megválik a home gombtól.

Hirdetés

Egyre többször kerül elő az a pletyka, amely alapján az Apple végleg megszabadulna a legendás home gombtól. A funkció virtuálissá alakul, és a kijelzőbe ágyazzák. 

Hirdetés

A Makotakara értesülései szerint azonban nem az iPhone 8 újít majd elsőként ezzel, hanem a következő iPad. 

Az Apple új, 10,9 hüvelykes iPad táblagépén nem lesz fizikai home gomb. Mégpedig azért, mert a 9,7 hüvelykes iPad Pro méreteit megtartva a készülékházba egy nagyobb panelt építenek be. 

Az Apple a home gomb funkcióit (és a Touch ID-t is) a kijelző védőüvege alá ágyazza. 

Természetesen mindezzel vékonyabb keret is együtt jár majd, cserébe azonban vastagabb lesz az új iPad. A 10,9 hüvelykes modell 7,5 milliméter vastag lesz, ami éppen akkora, mint a 2013-as iPad Air. Az extra helyre az akkumulátor és az Apple Pencil-képes kijelzőtechnológia miatt van szükség. 

Amennyiben az új iPad valóban home gomb nélkül jön, akkor mindez sokat segíthet az Apple-nek az átállásban. A felhasználóknak több hónapja lesz megszokni az új elképzelést, mire a következő iPhone befut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.