Hirdetés

Nem lesz több Intel alaplap



|

Három éven belül leépíti az alaplapos üzletágát a mobil platform felé orientálódó Intel.

Hirdetés

Az Intel kiszáll a hagyományos asztali alaplapok piacáról, ugyanis a következő három év során fokozatosan leépíti az ezzel foglalkozó üzletágát. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos asztali gépek helyett a cég az erőforrásait a mobil termékekre csoportosítja át, tehát az ultrabookok, tabletek és okostelefonok felé.

A gyártó a húsz évnyi tapasztalatát a növekvőben lévő új platformokon kamatoztatná, az asztali gépek tekintetében pedig maximum az ultrakompakt PC-kkel foglalkozna. A fejlesztések végét a közelgő Haswell generáció jelenti, amely nyáron kerülhet a piacra. Amint a Haswell megjelenik, az Intel már nem fejleszt több asztali alaplapot.

Ez várhatóan nem jelenti az asztali platform összeomlását, ugyanis az Intel azt várja, hogy az ASUS, a Gigabyte, az MSI és a riválisaik a későbbiekben is teljes mértékben támogatják majd a felhasználókat. Ez elsősorban azoknak lehet jó hír, akik maguk szeretik összeállítani a gépeiket, így például a játékosoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.