Hirdetés

Nem lesz több Pixel laptop



|

Az idei MWC-n erősítette meg a Google: végzett a Pixel laptopokkal.

Hirdetés

A Google tavaly nagy lépéseket tett a fogyasztói hardverpiac irányába, elvégre piacra dobta a Pixel okostelefonjait, a Daydream View VR-headsetet, a Google Home okoshangszórót és az új Chromecast streamert. 

Hirdetés

Hol volt a Google új laptopja? A TechCrunch beszámolója szerint a Google lemondott róla

Az első Google laptop még 2013-ban érkezett, ez volt a Chromebook Pixel. A csúcskategóriás notebook mindenben prémium volt, az árazása ugyanakkor az egekben volt a többi Chromebookkal szemben. Két évvel később jött az utód, ami erősebb és picit olcsóbb volt. 

A Google hardverekért felelős első embere szerint azonban nincs folytatás. Rick Osterloh megerősítette, hogy a meglévő modellek készletei kifogytak, új gépek nem lesznek, és új modellen sem dolgoznak. 

A Google ehelyett a külsős cégek termékeit hirdeti majd, például a Samsung Chromebook Pro gépet. A stratégiaváltás persze érthető, a Chromebook Pixel a maga korában egyedi volt, mostanra azonban a legtöbb gyártó már előállt valami hasonlóval. A jelek szerint a Google nem akar versenyezni velük. Itt ráadásul nincs olyan eltérés, mint az Androidnál: a Chromebookok tipikusan gyári Chrome OS-t futtatnak. 

Mi lesz az Andromeda operációs rendszerrel? Az már egy másik kérdés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.