Hirdetés

Nem lesz több Sony e-könyv olvasó



|

A japán cég nem bírta a versenyt a Kindle-t gyártó Amazonnal.

Hirdetés

Sony kivonul a nemzetközi e-könyv olvasó piacról. A döntés hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a cég nem tudta tartani a tempót a piacvezető Kindle-olvasókat gyártó Amazonnal. „Jelenleg nem tervezzük a Reader utódjának kifejlesztését” – írta a BBC News-nak küldött közleményében a japán vállalat szóvivője.

Hirdetés

A jelenleg futó, PRS-T3 modell a készlet erejéig még kapható lesz Európában. A vállalat nemrég egyesült államokbeli és kanadai e-könyv kereskedéseit is bezárta, így nem meglepő, hogy a hardver-részleg is szanálásra került.

A Sony Japánban saját online áruházán keresztül továbbra is forgalmazni fogja e-readereit és e-könyveit. Annak ellenére is, hogy az Amazon hazai pályán is alaposan megverte őket: a Kindle a maga 38,3 százalékos részesedésével magasan a legnépszerűbb e-könyv olvasó az országban.

Japán legnagyobb vállalata sorban építi le veszteséges üzletágait. Néhány hónappal ezelőtt eladták PC-gyártó üzletágukat, a VAIO-t egy befektetési társaságnak, nemrég pedig azt jelentették be, hogy a PlayStation Mobile-tól is szabadulnának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.