Hirdetés

Nem lesznek olyan olcsóak a HDD-k mint kellene



|

A merevlemezek gyártói eközben óriási nyereségeket könyvelhetnek el.

Hirdetés

Minden eltelt nappal egyre valószínűbbé válik, hogy a merevlemezek többé nem lesznek olyan megengedhetőek, mint korábban. Ennek a megakadályozásában nagy szerepe van a piacelső Western Digitalnek, amely a HDD-krízist kifogásként használja arra, hogy megtartsa a 200-300 százalékos árakat, hasonlóan a Seagate-hez. Mindkét, "válságon" keresztülmenő cég óriási nyereséget könyvelhetett el az utóbbi hónapokban.

 

A WD most büszkén jelentette be, hogy a termelést tekintve maximális kapacitáson üzemelnek, és már a mostani negyedév összes rendelését gond nélkül tudják teljesíteni. A Western Digitalnek ez remek hír: ugyanannyi HDD-t ad el, mint tavaly, viszont legalább kétszer olyan magas árakon.

 

 

Az idő is a gyártóknak dolgozik: miután olyan hosszú hónapokon át voltak túlárazva a merevlemezek, a felhasználók hozzászoktak ehhez a helyzethez, és sokan elkezdték elfogadni. Mivel a januári árak már kissé csökkentek, ez azt az illúziót is kelti, hogy már megéri megvenni az adattárolókat.

 

A WD hibrid merevlemezeken is dolgozik, amelyeket az SSD-k olcsóbb alternatívájaként kínál majd - szintén túlárazva. Bár néhány gyártósoron még dolgozni kell, a WD és a Seagate már az áradások előtt felkészült a helyzetre, a magas árakat pedig a készlethiánnyal indokolták. Bár ez a probléma rég megszűnt, a HDD-k árcédulái nem karcsúsodnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.