Hirdetés

Nem tuningolhatóak az Intel CPU-k



|

A processzorok teljesítményének a fokozása örök kérdés marad, az Intel ezt megint kerülné.

Hirdetés

Bár a processzorgyártók a kezdetekben nem lelkesedtek az otthoni tuningolásért, kénytelenek voltak engedni a felhasználói igényeknek. Az Intel ezeket az elvárásokat most megint másképp szeretné kiszolgálni, ami nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését. 

A Haswell sorozatú Intel processzorok közül egyedül a K széria esetében lehet tuningmegoldásokat keresni, tehát húzni a processzor órajelét. Az Intel szerint mivel a többi CPU-t az üzleti ügyfeleknek és a fogyasztói piacnak szánják, ezért ott egyszerűen nincs szükség az effajta dolgokra. 

A tuningolást kereső vásárlóknak a K szériát kell választaniuk, eközben pedig cserébe le kell mondaniuk a TSX kiterjesztésekről, a VT-d eszközvirtualizációról és a vPro funkciókról is. Az Intel ezzel megpróbálja kategóriákra bontani a termékpalettáját, egyértelműbb választási lehetőséget kínálva a felhasználóknak. Ez talán nem is baj, hiszen a kereslet az asztali gépek után eleve zuhan. A K szériás lapkák felára jelenleg nagyjából 20-30 euró. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.