Hirdetés

Nem várnak jó évet az alaplapgyártók



|

Az új év egyben találgatásokat is hoz arról, hogyan alakulnak majd az eladások.

Hirdetés

Az ASUS és a Gigabyte nem mutatott túl nagy izgatottságot arra vonatkozóan, hogy mit várnak a 2013-as évtől, ami az alaplapok piacát illeti. Meg nem nevezett iparági források tudni vélik, hogy a két vállalat úgy gondolja, nagyjából ugyanannyi alaplap talál gazdára idén, mint 2012-ben.

Az ASUS enyhe visszaesésre számít, 21,5-22 milliós darabszámra, míg a Gigabyte némi plusz keresletet vár, összesen 20 milliót szeretne értékesíteni. Ez összetettben 3-5 százalékos csökkenést jelenthet, a PC-s piac általános gyengélkedése miatt. A két vállalat az ágazat döntő részét lefedi, jócskán megelőzve a riválisokat, köztük az Intelt is. 

Kapcsolódó hír, hogy az Intel nemrég úgy döntött, kiszáll az alaplapok piacáról, fokozatosan leépítve ezt az üzletágát. A megmaradt gyártóknak a legfontosabb piaca Kína lehet, amely bár nem fejlődő ország többé, de rengeteg vásárlóval rendelkezik, és az egyik oka annak, hogy a PC-ipar nem gyengült nagyobb mértékben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.