Hirdetés

Nem veszünk annyi HDD-t, mint szeretnék



|

11 százalékkal csökken a kereslet, ami akár árcsökkentésekre is kényszerítheti a gyártókat.

Hirdetés

Az elemzők már hosszabb ideje azt állítják, hogy a merevlemez-piac folyamatosan gyengül. A Western Digital most bejelentette, milyen várakozásokat támaszt az idei harmadik negyedévvel szemben; ez pedig megerősítette az előbbi állítást.

 

Összességében elmondható, hogy a július és szeptember között eladások alacsonyabbak lesznek, mint azt a gyártók remélték. Eredetileg 157 millió megvásárolt HDD-ben bíztak, azonban a WD most maximum 140 milliót remél; ez pedig 11 százalékos keresletcsökkenést jelent.

 

A megváltozott számok egyben a tervezett árbevételt is átszabták, így az 4,3 milliárd dollár helyett csak 4 milliárd lehet a harmadik negyedévben. Ha a helyzet a következő hónapokban is hasonló marad, a merevlemez-gyártók akár árcsökkentésekre is kényszerülhetnek, akárcsak a memóriapiac szereplői.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.