Hirdetés

Nem veszünk már annyi tévét és monitort



|

Jelentős visszaesésre lehet számítani a kijelzők piacán.

Hirdetés

Nem meglepő módon jelenleg a síkképernyős panelek az egyetlen típusú kijelzők, amelyeknek van keresnivalója a piacon. Az iparági szereplők meglátása szerint ugyanakkor mostanra ennek a formátumnak is véget ért az igazán jó korszaka. Miközben eddig minden évben szép növekedésnek örülhettek, addig a következő években ilyesmire már nem számíthatnak

Hirdetés

1993 és 2013 között évente átlagosan 20 százalékkal nőttek az eladások az ágazatban, 2013 és 2017 között azonban legjobb esetben is csak 5 százalékos bővülésre számítanak. Tulajdonképpen a növekedés mértéke olyan ütemben csökkenhet, hogy rövid időn belül stagnálásról lehet majd beszélni. 

Nem szabad elfelejteni, hogy amikor valami ilyesmi bekövetkezik, abból általában van más, ami profitál: jelen esetben a hajlított kijelzők járhatnak jól az érdeklődés csökkenésével. A Sharp szerint a nagyméretű síkképernyők 2015 és 2017 között már semmilyen keresletnövekedésben nem bízhatnak. 

Miközben kétségtelenné vált, hogy újításokra van szükség a szektorban, addig a szereplőknek nincs oka panaszra. 1993 és 2013 között az ágazat a harmincszorosára nőtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.