Hirdetés

Nem veszünk PC-t, nagy bajban a kereskedők



|

A kereskedők belefulladnak a készletekbe, és Ivy Bridge-alapú gépből is túl sok van.

Hirdetés

Az IT-s szektorban a legnehezebb helyzetben talán a kész konfigurációjú asztali PC-k vannak. A lejtőn erősen lefelé megindult eladások nem segítik persze a komponensgyártókat sem, az alaplapgyártók például már el is fordultak a fogyasztói szektortól. Nem sokkal van jobb bőrben a notebook-piac sem. A memóriagyártók mára ugyanakkor remekelnek, több évnyi kínszenvedés után sikerült megtalálni az egyensúlyt a kereslet és a kínálat között. 

A memóriapiac sikere lehet a kulcs és a minta ahhoz, hogy a PC-ipar túlélje az elkövetkező éveket, főként miután a legújabb jelentések szerint a kereskedők akkora készletekkel rendelkeznek az asztali gépekből, hogy gyakorlatilag belefulladnak. 

A raktárkészleteket nem sikerült kitakarítani, és egyelőre nagyon sok gép még Ivy Bridge processzorral rendelkezik. Vélhetően ezeknek az eladására a teljes hátralévő év elmegy, feltéve, hogy egyáltalán valaki hajlandó ezt választani a jóval ígéretesebb Haswell helyett. 

A helyzet bármennyire rossz és kilátástalan a kereskedőknek és a gyártóknak, a vásárlók örülhetnek. A jelenlegi körülmények várhatóan egyre nagyobb akciókhoz és árkedvezményekhez vezetnek a következő hónapokban. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.