Hirdetés

Netbook szinte ingyen



|

Hamarosan érkezik az első Android operációs rendszert futtató netbook.

Hirdetés

Amióta létezik a Google által fejlesztett, nyílt forráskódú Android operációs rendszer, azóta számos gyártó  - többek között a Hewlett-Packard és az MSI is - kerülgeti a témát, hogy nem csak mobilra lehetne optimalizálni a sikervárományos ingyenes rendszert. Videón is láthattunk már olyat, amikor valaki házilagos Android port létrehozásán fáradozik netbookra, de még egyetlen készülékgyártó vállalat sem merte bevállalni egy ilyen netbook piacra dobását. A kínai Skytone azonban a jelek szerint véresen komolyan gondolja az Android netbook gondolatát, így hamarosan érkezik az Alpha 680 névre keresztelt készülék.

skytonealpha680netbook.jpg
  

Az előzetes információk szerint ez a modell kisebb és könnyebb lesz mint a hatalmas sikert aratott Asus Eee sorozata. Az Alpha 680 netbook egy 533 MHz-es, ARM11 processzort kap, ehhez nagyon hasonló található például az iPhone-ban, ebből is világosan látszik, hogy abszolút az alsó kategóriát célozza meg a Skytone az olcsó netbookkal. Az Alpha 680 128 megabájtos DDR2-es memóriával, WVGA felbontású kijelzővel és 1 gigabájtos - de négy gigabájtig bővíthető - SSD tárhellyel érkezik, amit touchpad és Wi-Fi egészít ki.

Egyelőre nem tudni többet a különös laptopról, bár annyit elárult a gyártó, hogy három hónapon belül szériagyártásba kerülhet a rendkívül olcsó netbook. Az árcéduláján nem több, mint 250 dollár szerepel majd, ez pedig jelenlegi árfolyamon alig 55 ezer forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.