Hirdetés

NETGEAR WNR3500



|

Teljesítményben és kényelemben is átlag felett teljesít a NETGEAR gigabites Draft N útválasztója. Kipróbáltuk.

Hirdetés

wnr3500_front.jpg
Szokásos szögletes formájú, talpra állítva üzemeltethető házba szerelték a 802.11n tervezet 2.0-ás változatával kompatibilis WNR3500-ast. A régebbi modellektől eltérően nem két külső, hanem nyolc darab beépített antennával szerelték fel, ezek fix pozíciója jobb vételt tesz lehetővé, mivel védve vannak esetleges sérüléstől és helytelen beállítástól. Számos jelzőleddel látták el, ezek tájékoztatnak az egyes portok és a vezeték nélküli hálózat státuszáról. A készülék élen is kiépítettek egy sor kék ledet, melyek az antenna pillanatnyi állapotát mutatják elég intenzíven, szerencsére ez a gyakorlati szempontból lényegtelen fényorgona funkció a hátoldali kapcsolóval letiltható. Hátoldalán a DSL vagy kábelmodemhez vezető WAN aljzat mellett négy darab gigabites Ethernet csatlakozást találunk, ami kézzelfogható sebességelőnyt jelent, amennyiben számítógépünkön és egyéb sávszélesség igényes eszközeinken (NAS, média kliens) hasonló gigabites port található.

 


Nem találtuk túl logikusnak a készülék böngészőből elérhető menüjét, a jobb oldali menüben elszórva két Wireless Settings pontot is találunk, egyik a részletes beállításokat, másik a WPS hozzáférést tálalja. Utóbbi funkció révén akár anélkül állíthatjuk fel otthoni Wi-Fi hálózatunkat, hogy a készülék menüjébe be kellene lépnünk. Az előlapi WPS gomb megnyomása után két percünk van, hogy kérjük a kliens csatlakoztatását, a titkosítás és a kulcs beállításai automatikusan kicserélődnek, utóbb finombeállítások eszközölhetők. Természetesen ahhoz, hogy ilyen zökkenőmentesen menjenek a dolgok olyan eszközre lesz szükség, melynek meghajtóprogramja támogatja a WPS-t, egyébiránt marad a kézi hangolás. Szerencsére a NETGEAR előzőleg megjelent WN121T 802.11n adapteréhez is elérhetővé tette a frissített, kompatibilis meghajtóprogramokat, mi ezzel zökkenőmentesen csatlakozhattunk az útválasztóhoz.

 

 

wnr3500_back.jpg

 

 

 

porttriggering_.png
 

 

A szokásos IP továbbítás funkciókhoz keveselltük a sablonbeállítások számát, de megadhatunk saját beállításokat is. Dinamikus névkiszolgáló és QoS csomagütemezés is áll rendelkezésünkre, utóbbival még Ethernet csatlakozásra nézve is megszabható a prioritás. Tetszőleges időintervallumokban korlátozhatunk kiválasztott szolgáltatásokat egy adott címre, címtartományra nézve. Szűrhetjük bizonyos oldalak megjelenítését kulcsszó alapján, miközben megadhatunk egy megbízható IP-t, amire nem érvényes a cenzúra. Kritikus eseményekre kérhetünk e-mail figyelmeztetést, igaz, az események köre nem megadható. Ha nincs szükségünk a vezetékes és útválasztó szolgáltatásokra, akkor az egész készüléket Wireless Repeating (vezeték nélküli jelismétlő) funkcióra korlátozhatjuk, 802.11n Wi-Fi-vel kiegészítendő meglévő, bevált útválasztónkat.

 

 

netgearwnr3500_.jpg
Tapasztalataink szerint nem csak a gigabites kapcsolaton, hanem automatikusan beállított Wi-Fi összeköttetésen is elég fürge az útválasztó ahhoz, hogy a netes „multiplayer" akciójátékokba esélyesként kapcsolódhassunk be. Vezetéken és vezeték nélkül is élenjáró átviteli teljesítmény áll rendelkezésünkre, akár HD videót is nézhetünk Wi-Fi-n keresztül, ha megfelelőek a helyi terepviszonyok. Egy teljes multimédiás otthoni hálózat elmenedzselhető az útválasztóval kódbeírogatás nélkül és szemléletes, képes telepítő varázsló is segít az üzemehe lyezésben, ami így kezdőknek sem probléma. Hazai telefonos támogatás is elérhető, így legfeljebb a honosított kezelőfelületeket hiányolhattuk, illetve az árat sokalltuk kissé.

 

 

 

 

Névjegy

 

Termék: NETGEAR RANGEMAX WIRELESS-N GIGABIT ROUTER WNR3500

Forgalmazó: HRP Hungary Kft.

Ár: 35 000 Ft

Web: katt ide

 


Adatok

 

  • Internetes útválasztó funkciók
  • IEEE 802.11n, IEEE 802.11g és IEEE 802.11b Wi-Fi hozzáférés 2.4 GHz-en
  • Négy Gigabit Ethernet (1000 Mbps) csatlakozás
  • Egy gombos WiFi Protected Setup (WPS) csatlakozás
  • NAT és SPI tűzfal funkciók, tartalomszűrés, időzített üzem
  • Automatikus DoS támadás blokk
  • WEP, WPA2-PSK és WPA-PSK adatforgalom titkosítás
  • 225,5 x 172 x 39 milliméteres méretek

 

Értékelés


NETGEAR RANGEMAX WIRELESS-N GIGABIT ROUTER WNR3500

Előny: Kiváló teljesítmény, egygombos Wi-Fi üzembe helyezés

Hátrány: Drága

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 4


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.