Hirdetés

Nincs többé Snapdragon processzor



|

Az új Snapdragon Mobile Platform elnevezés azt jelzi, hogy a Snapdragon nem csak egy processzor, hanem egy teljes lapka.

Hirdetés

A Qualcomm Snapdragon lapkái milliónyi okostelefonban vannak jelen. A termékvonalat most átnevezi a Qualcomm. 

Hirdetés

A cég azt szeretné, ha elfelejtenénk a Snapdragon processzor kifejezést. Ehelyett Snapdragon Mobile Platform lesz a helyes megnevezés, méghozzá azért, hogy felhívja a figyelmet: a lapka valójában egy SoC, ami jóval több egy processzornál. 

Az SoC tartalmazza a Qualcomm ARM-alapú processzormagjait, az Adreno grafikus processzort, továbbá a modemet és még sok más alkatrészt. 

A Qualcomm a CPU-dizájnokat az ARM Holdingstól licenceli, azonban a legtöbb chipjénél testre szabott megoldásokat alkalmaz, egyedi grafikus technológiával, egyedi gyorstöltéssel és más saját megoldásokkal, amelyek megkülönböztetik a Samsungtól, a MediaTektől és a Huaweitől. 

A belépőkategóriás Snapdragon 200-as széria egyébként teljesen elveszíti a Snapdragon nevet, erre ezután Qualcomm Mobile Platformként hivatkozik a vállalat. 

Nagy esély van rá azonban, hogy az emberek továbbra is csak Snapdragonként nevezik majd a Qualcomm megoldásait, elvégre ez rövidebb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.