Hirdetés

Nő és csúcs-fényképezőgép egy videón, avagy Panasonic GH5 első kézből



|

Egy szuperhősnőn próbáltuk ki a Panasonic legújabb, prémium kategóriás fényképezőgépét, ami 60 fps-sel készíti a 4K videót, akinek pedig ez kevés, az másodpercenként 30 darab 6K képet lőhet.

Hirdetés

Van, amikor egy fényképezőgép első hands-on tesztje kifejezetten élvezetes is tud lenni. Mert ugyebár lehet itt beszélgetni mindenféle tulajdonságokról, grafikonokat böngészni a fehéregyensúly, a záridő, a követőfókusz és az egyéb tulajdonságok nüansznyi változásairól, de a legjobb az, ha kipróbáljuk a gépet, ráadásul valami olyan "célra" tartjuk, ami a tesztelő szemének is kedves.

Erdős Marci kolléga egészen Frankfurtig repült, hogy kipróbálhassa a Panasonic GH5-öt, ami minden eddiginél jobb sebességre képes, vagyis 60 fps-sel rögzít 4K videót, mindent tud a HDR-ről és 6K-s képeket is készít - másodpercenként 30-at is akár.

Hirdetés

Az üzemmódok közül figyelemre méltó az, amikor már az exponálógomb megnyomása előtt (!!!) rögzít 30-60 képet a gép, és az exponálás pillanata után is még ugyanennyit, hogy biztosan ne maradjunk le a tökéletes pillanatról. Ezután egy kifejezetten felhasználóbarát, érintőkijelzős megoldással egyszerűen odalapozunk a legtökéletesebb pillanatot megörökítő képhez, és máris bezsebelhetjük a "micsoda időzítés, csodás szeme van ennek a fotósnak" jellegű elismeréseket.

Még rengeteg figyelemreméltó újdonsága van a GH5-nek, például a 0,05 másodperces fókusz, de erről majd kicsit később, amikor tesztlaborunkba is beesik egy nyúzható darab. Addig itt egy kis ízelítő arról, mit is tud a GH5 legjobb pillanatot kiválasztó funkciója, nézzétek meg videón!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.