Hirdetés

Notebookok, amikre megéri odafigyelni



|

Hatalmas a kínálat és sok a rossz vétel, de ha jobban körülnézünk, azért találhatunk igazán jó laptopokat a magyar piacon. Mutatunk párat.

Hirdetés

Notebookot vásárolni mindig jeles esemény, és miután a technológia folyton fejlődik, a gyártók ontják magukból az újabb modelleket. Igen ám, de a kereskedők raktárkészlete sem kicsi, és előbb ezeket szeretnék kiárusítani, ami sokszor sajnos azt jelenti, hogy rossz, elavult modelleket igyekeznek rásózni a rosszul informált felhasználókra. Mi most mutatunk néhány olyan gépet, amik megérik az árukat.


Hirdetés


Acer Aspire VN7-591G

A Nitro sorozat egyik régebbi tagja egyre akciósabban kapható, ám most már közelít egy olyan árat, amiért hajlandóak vagyunk rábólintani a specifikációira. A Nitro gépház nagyon masszív, mégis elegáns, prémium hatású és vékony. A 2,4 kg-os, 15,6 colos gépet gamerként hirdette és hirdeti mind a mai napig az Acer, de azért ne várjunk csodákat: odabent egy 2 GB-os GeForce GTX 860M dolgozik, ami a mai játékokat kb. HD-felbontásban, médium részletesség mellett tudja 30 fps-sel futtatni. Kb. a GTX 950M teljesítményére kell számítani, ami azért egy hétvégi játékosnak nem olyan borzalmasan rossz teljesítmény. Ráadásul az Intel HD Graphics átkapcsolás is működik, így akkumulátorról egész jó üzemidőt érhetünk el munka vagy filmnézés során.



A CPU egy Haswell Core i5 modell, azonban ez nem "U"-modell, hanem teljes értékű, vagyis kicsit többet fogyaszt, cserébe viszont nagyon erős - épp annyira, hogy ne röcögjenek rajta a legújabb appok és a 4K filmek.



Amiért szeretjük ezt a gépet, azok a prémium extrák: 210 ezer forintért ugyanis egy IPS-paneles 4K-kijelzőt kapunk, ami szuper betekintési szögeket és jó színhűséget ad, ráadásul matt bevonatú. Ez játékra nem kimondottan ideális, de minden másra jó lesz, főleg a Windows 10 felskálázásával. A másik kellemes extra a gép hangja - ez már nem prüntyögés, hanem élvezhető hangminőség jó hangerővel: ehhez 4 hangszórót és Dolby Digital Plus Home Theater technológiát kapunk. Végül még a magyar, háttérvilágításos billentyűzetet, a 3 év garanciát és a 23,9 mm-es vastagságot kell megemlítenünk - 210 ezer forintért ez igazán jó ajánlat.


Asus Strix GL502VS

Nem válik meg könnyedén az ember 500 ezer forinttól, azonban erre a notebookra megéri kiadni ennyit, mert nagyon sokat kapunk cserébe. A RoG-os gép vérbeli gamer PC, amiről már a gép külseje is árulkodik. A dizájn szuper jól sikerült, látszik, hogy a tervezőknek nem ez az első gamer notebookja. A billentyűzet minőségi és kényelmes, emellett magyar és háttérvilágításos. A 15,6 colos kijelző full HD felbontása ideális játékhoz, de munkára is bőségesen elegendő ekkora méretben.



A gyárilag telepített Win10 egy Core i7-6700HQ CPU-n fut, ami az egyik legerősebb a mezőnyben. Ehhez éppen elegendő, de később bővíthető, 8 GB RAM kapcsolódik, valamint egy GeForce GTX 1070 GPU a saját maga 8 GB-nyi VRAM-jával. Ez a GPU már azonos az asztali PC-kbe szánt kártyákon lévő GPU-val, vagyis bivalyerős, így notebookunkon minden játék maximális részletesség mellett is 60-150 fps-sel fog száguldani. A rendszer egy 1 TB-os HDD-ről fut, ami azért 7200 rpm-es, de később akár PCIe SSD-t is beépíthetünk. Van még itt gigabites LAN, Wi-Fi ac, USB 3.1 és jó kis Asus vezérlőszoftver. Ennyiért tényleg nehéz nemet mondani erre a gépre.


Ti milyen notebook vásárlásán töritek a fejeteket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.