Hirdetés

Notebookot a fa alá



|

Kéne egy jó notebook, de megfojt az óriási kínálat? Sok a hangzatos akció, de nem tudod, melyik fele átvágás. Mutatunk néhány jó vételt.

Hirdetés

A notebook-vásárlás jó esetben nem minden évben, csak kb. 3-5 évente jön el mindenki életében. Amikor azonban eljön az idő és rápillantunk a kínálatra, mit látunk? Csupa ismeretlen, szándékosan túlbonyolított jelzésű processzort, egészen új termékcsaládokat, furcsa és hiányos technikai paramétereket kiemelve és óriási árkülönbségeket akár egy modelltípuson belül is. Megnéztünk három, elfogadhatóan jó notebookot.

Hirdetés


Asus T100HA

100 ezer forint sokaknak lélektani határ a számítógép-vásárlásnál, ami nem sok, de azért nem is kevés pénz és ennyiért már lehet kicsit többre vágyni, mint az abszolút alapok és több generációval ezelőtti átverések. Ha az Asus T100HA gépét választjuk, még egy kicsit többet is kapunk, mint amire számítottunk. A gép ugyanis nem klasszikus notebook, hanem egy hibrid, vagyis a táblagép-kérdést is azonnal megoldjuk, de nem kell attól sem tartanunk, hogy a billentyűzet silány, puha textilszerű tokba került - ezt is hagyományos, kemény tasztatúra, amin dolgozni is jól lehet. A 10 colos gép IPS kijelzője szép színeket ad, a betekintési szögekkel sem lesz gondunk, a HD-felbontást pedig szépen meghajtja az integrált grafikus vezérlő. A gép szíve egy Intel Atom SoC, abból is a legújabb, x5-8500-as típus, amely négymagos, általános feladatokhoz elegendő és nagyon keveset fogyaszt. Ezzel akár 12 órás üzemidő is elérhető, ráadásul nem kerregő HDD, hanem gyors flash tárolóról fut a gyárilag telepített Windows 10. Említésre méltó még az USB-C csatlakozó, az 580 grammos tablet-súly és a javított kamerák is.


Lenovo Z50-70

140 ezer forintért egy tisztességes, mégis olcsón beszerezhető notebookot tehetünk le a családi asztalra. A Z50-70 alapja egy Core i3-as CPU, aminél sok erősebb modell van, de alapfeladatokhoz ez elegendő lesz és sokkal gyorsabb, mint egy Atom, Pentium vagy Celeron. Modelltől függően 8 GB RAM-mal is kérhetjük a gépet, de ezt később is könnyedén bővíthetjük, viszont ennél fontosabb, hogy a CPU mellett egy alapszintű GeForce GT 840M is található, amellyel a világot ugyan nem váltjuk meg, de azért jó néhány játékot elfuttathatunk HD-felbontásban, alacsony vagy közepes felbontásban. Mindehhez egy full HD-s, matt kijelző és egy kényelmes, jó billentyűzet tartozik megfelelő méretű és pontos touchpaddal. Túl sok extrát ne várjunk, ugyanakkor nem is "alsópolcos" termék, amely sokáig jó partnerünk lesz, könnyen bővíthető és strapabíró.


Acer V15 Nitro Black Edition 2nd edition

Ha szeretnénk olykor magunkkal vinni igazán erős notebookunkat, de alapvetően asztalon használnánk, valamint nem szeretnénk külön játékkonzolra, gamer PC-re költeni, egy olyan készüléket keressünk, amely mindenre alkalmas, mégis mobilis. A gamer notebookok óriásiak, bivalyerősek és gyönyörűek. Ilyen például az Asus RoG-szériájából a kedvencünk, a G751JY, amelyben szerényen egy GTX 980M is megbújik, de ha szeretnénk 300 ezer forint magasságában megállni, inkább más modell után nézzünk. Az Acer új generációs V15 Nitro gépe nemcsak, hogy szép és elegáns, erős is egyben.


A hatodik generációs, Core i7 CPU mellett egy GeForce GTX 960M dolgozik, amely szépen meghajtja a full HD, matt kijelzőt. A gép billentyűzete háttérvilágításos és kényelmes, a touchpad pontos, de a 300-350 ezer forintos árba sajnos nagykapacitású SSD nem fért bele. Apró gond lehet még a billentyűzet furcsa elosztása, de cserébe vígasztalhat minket az USB-C-csatlakozós Thunderbolt 3 vezérlő. Ha valahol szeretnének jelentős kedvezménnyel, őrült akcióban egy első generációs, Core i7-4920HQ CPU-val és 900-as szériás GeForce-szal szerelt modellt ránk sózni, ne álljunk ellen, az is nagyon jó modell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.