Hirdetés

Notórius munkakerülők végetek!



|

Nehéz a beosztottak kordában tartása, sokszor a különböző szankciók is hatástalanok maradnak és a munka továbbra sem úgy halad ahogy kellene. E probléma megoldására kerestünk alternatívákat.

Hirdetés

Szoftveres megfigyelésre kiválóan alkalmas a Net Monitor, segítségével folyamatos képet kapunk ki és mit csinál a gép előtt ülve. A program hozzáférést ad a hálózatban található gépek képernyőjéhez, így telepítése után mindig tudni fogjuk, mikor mit csinálnak alkalmazottaink, adott esetben pedig át is vehetjük a gép felett az irányítást. A telepítés és az előkészületek két lépcsőből állnak. Először a megfigyelt gépekre kell telepíteni a pár megabájtos kliens szoftvert, majd a kiszolgálót a főnök, illetve rendszergazda gépére. Konfigurálása igen egyszerű, csak a gépek IP címét és a telepítéskor megadott jelszót kell tudnunk és néhány kattintással minden szükséges paramétert beállíthatunk. A továbbiakban nincs más dolgunk, mint kiválasztani a listából egy vagy több gépet, melyek képe azonnal megjelenik a monitorunkon. Amennyiben lustálkodáson kapnánk valakit, azonnali üzenetküldéssel rögtön a jó útra téríthetjük, vagy zárolhatjuk gépét.



Az okos kivitelezésnek hála alig terheli a hálózatot, így még régebbi, lassabb kialakítású rendszer esetén sem fog fennakadást okozni az adatforgalomban. A figyelésen túl rendszergazdáknak is hathatós segítséget nyújthat, amennyiben távsegítséget szeretnének nyújtani. Ekkor egy kattintással átveszik az irányítást a felhasználótól és anélkül, hogy felállna székéből, megoldhatja a problémát. Amellett, hogy kényelmes megoldás, még időt is spórolhatunk.


A PC E-Lock nevű hardveres megoldás a maga nemében alighanem egyedülálló: teljes körű szoftveres és hardveres testreszabhatóságot tesz lehetővé. Az eszköz alapvetően egy továbbfejlesztett hardverkulcs és felügyeleti eszköz ügyes ötvözése. Egyrészt védhetjük vele gépünket az illetéktelen hozzáféréstől, másrészt megszabhatjuk, hogy alkalmazottainknak vagy gyermekünknek mikor és mit engedélyezünk a számítógépen. A felügyelet teljes körű hardveres és szoftveres irányítást biztosít.


A dolog szépsége, hogy mindez elfér egy apró USB-kulcsban, nem igényel bonyolult telepítést, és az átgondolt kezelőfelületnek köszönhetően a testre szabása is gyerekjáték. Otthon, iskolákban és céges környezetben egyaránt hasznos segítőtárs. Igény szerint kétféle verzióban vásárolható meg, a nagyobb tudású az imént felsoroltakon túl állománytitkosításra is alkalmas. A sokrétű lehetőségeknek köszönhetően szinte tökéletesen elbarikádozhatjuk a felhasználót mindentől, ami elvonhatná figyelmét a munkájától. Ha még ezek után is bizalmatlanok lennénk, élesítsük a figyelőrendszert. Ekkor egy naplóállomány készül a gépen folyó munkáról, képet kapunk a használt szoftverekről, valamint a meglátogatott weboldalakról. Ráadásul kérésre minden ötödik percben lementi a képernyőt, amelyet az USB-kulcs birtokában bármikor visszanézhetünk. Ennyi óvintézkedés után még a legcsalafintább munkakerülőnek is sikerülhet a körmére nézni.

A PC E-Lock-ról készült részletes teszt az Augusztus 4-én megjelenő PC Worldben olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.